Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Чакаме ред за продуктите "Стара планина"
Автор: Екип Varna24.bg 09:08 / 09.09.2010Коментари (24)1146
© Varna24.bg
В момента търговците се записват за месни продукти "Стара планина", каза вчера земеделският министър Мирослав Найденов след заседанието на правителството. Оказва се, че месопреработвателите не успяват да отговорят на търсенето на истински кюфтета и кебапчета. Имаме бум от заявки не сме очаквали толкова голям потребителски интерес към продуктите "Стара планина", каза председателят на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев.

Според него членовете на асоциацията, които ползват стандарта, са затрупани от въпроси, свързани със състава на месните храни с трибагреника. Хората ни се довериха, защото досега получаваха противоречива информация за това, което ядат, каза още Вътев. Около 40 предприятия са подали досега заявления да ползват стандарта "Стара планина", съобщиха още от асоциацията. Въпреки това мнозина не успяват да си намерят от продуктите "Стара планина",оплакаха се купувачи.

Няма фактори, които да водят до поскъпване на олиото, каза още министърът на земеделието. Той е имал във вторник среща със зърнопроизводителите, според които отсъстват фактори за ценовата истерия. Всяка година се правят опити да се пробва пазарът, особено в сезона на зимнината, коментира още Найденов. Цената на олиото се определя от външните пазари, беше категоричен председателят на Съюза на производителите на растителни масла и маслопродукти в България Яне Янев.

За Черноморския регион определящи са Украйна и Русия. В момента у нас се предлага вносно олио от Унгария, Румъния, Италия и Турция. В същото време производителите на мазната течност са притиснати от големите търговски вериги, които им оставят много малки печалби. През тази година земеделските производители обявяват изключително високи цени на маслодайния слънчоглед, на които искат да продават. В началото на жътвата земеделците очакват по 600 лв. за тон слънчоглед.

За сравнение през миналата година цената е била почти двойно по-ниска - между 320 и 350 лв./т, уточни Янев.Масови проверки за качеството на храната в детските градини започват ветеринарите, обяви още аграрният министър. Вече има заповед от НВМС, с която са разпоредени проверки за качеството на предлаганата в детските градини храна. Министърът се е срещнал вчера по този въпрос с кмета на София Йорданка Фандъкова. През следващата седмица заедно ще посетят някои детски заведения, за да проверят на място какво ядат малчуганите. От 15 септември започват проверки за качеството на храните и в училищата, беше обявено седмица по-рано.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Трябва да се помисли и мръвката каква е :) Ясно от месо са но какво :)
0
 
 
ЕЕЕ само аз не съм яла нищо старопланинско ...мн мн не обичам мръвки но бих пробвала кренвирш от месо и тогава мога да кажа - "АМА ЗА КРЕНВИРШИТЕ ИМ ВЯРВАМ"
-1
 
 
добри са, каймата си е добре много вкусни кебабчета. Вчера си купих и кремвиши идеални бяха личеше си, че са правени от месо :)
0
 
 
Къде могат да се купят в Пловдив такива продукти? В пикадили търсих преди 4-5 дена и не намерих.
+3
 
 
Досега сме купували наденица, кюфтета, кебапчета и кайма "Стара планина" и са много вкусни. Нищо общо нямат с досегашните боклуци, които сме яли. Опитайте ги! Заслужават си парите!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
Черно море в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: