Четвърт милион са вкарали доброволно в хазната кланове от Игнатиево

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:02 / 01.02.2017
1492
анъчни задължения за около 260 000 лв. са внесени доброволно от физически лица в Игнатиево след проверки на НАП Варна, установили разминаване между доходи и имущество.

Това съобщи териториалният директор на приходната агенция край морето Милена Колева. Масовите проверки бяха провокирани от щумните скандали около джебчийските кланове и къщи на местни барони след серията от медийни публикации от средата на 2015 г. Тогава на мушката на данъчните проверки попаднаха 38 лица от варненското градче. Ревизиите са довели до коригиране на данъчните декларации и доброволно внасяне на дължимите пари към хазната.

Благодарение на по-меките методи за събирания на задължения чрез телефонно обаждане и напомняне са постъпили 1 млн.лева от длъжници на ТД на НАП Варна. Чрез по-строгите мерки и принудително събиране са влезли 384 млн.лева от просрочени задължения.

Доброволно са внесени над половин млн.лева данък "Уикенд" след проверка на над 1200 луксозни коли и след покана за актуализиране на данъчните декларации .

С най-големи задължения към хазната висят две фирми в строителния бранш с 3.6 и 3.3 млн.лева.

Източник: Труд


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).