Читател на Varna24.bg: Боклук затрупва и вмирисва центъра на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (6)
12:15 / 27.06.2016
2985
Читател на Varna24.bg изпрати снимка на преливащи контейнери зад хотел "Черно море" в центъра на Варна с коментар: "Всяка сутрин бунището зад х-л "Черно Море" бълва смрад, гларусите и котките го разхвърлят навсякъде, а тази сутрин и нещо тече от казаните..."

Въпреки че наскоро кмета на Варна Иван Портних ябави глобите, които Община Варна ще наложи за недобре свършена работа на сметопочистващите фирми, преливащи казани са обичайна гледка в жегите по много варненски улици.
Неприятната гледка се съчетава с друг проблем. Заради топлото време миризмата край препълнените контейнери е още по-нетърпима.

Проблем със сметоизвозването напоследък има на много места в целия град. Сигналите са много, призна неотдавна заместник-кметът Тодор Иванов, който отговаря за сигурността и обществения ред. В момента състоянието с чистотата на Варна е много зле, заяви той.

Пред финал е процедурата по избор на фирмите, които ще имат тепърва ангажимент да чистят варненските райони. Докато договорите им станат факт и те поемат ангажимента си, почистването на града бе поверено на досегашните фирми. Съвсем наскоро съветниците от комисията по БКД решиха да удължат срока на договора им до влизане в сила на новите договори. 

Прогнозната стойност на сметопочистването на Варна за следващите пет години е 73,6 млн. лв. или средно по 14,72 млн. лв на година.

Посочената сума е с ДДС, а ориентировъчните годишни количества битови, едрогабаритни и смесени отпадъци са общо 135 230 тона.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).