Читатели: Деца рискуват живота си в опасна игра по бул. "Левски", други ровят в контейнерите да търсят котки

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
11:15 / 18.08.2020
4498
Тревожни сигнали подават до Varna24.bg читатели, станали свидетели на рисковани детски игри.

В един от сигналите се заостря вниманието върху група деца на видима възраст 12-15 години, които се забавляват, докато тичат по тъмно по натоварения бул. "Левски" в района между бул. "Сливница" и бул. "Цар Освободител". Според очевидците момчетата хукват след топка  сред прелитащите автомобили. Кадри от опасната игра дори бяха качени в групата "Виждам те КАТ-Варна", а впоследствие премахнати. 

Друг сигнал до медията ни пък е за група деца, момиченца и момченца на възраст 8-9 години, които търсят малки котенца по казаните в квартал "Владиславово", ловят ги и играят с тях, като ги боядисват или им връзват по вратлетата герданчета.

Според коментарите на нашите читатели, това от една страна е опасно за самите деца, които след като ровят в боклука, продължават играта с похапване на гризки, сладолед или други лакомства, без да спазват нужната хигиена. От друга страна привидно безобидната детска игра е истински тормоз за животинките.

Според нашите читатели е добре да не гласуваме прекалено доверие на децата си в желанието си да ги направим самостоятелни, като ги оставяме на воля без контрол дори в късните часове на денонощието. Добре е да се обясни на малчуганите какви са рисковете от подобно поведение и кои са безопасните за тях места за престой и игра.  

Varna24.bg припомня и предупреждението на спасители, които призовават родителите да не пускат децата си без придружител на плажа, както и да следят зорко при по-малките деца за къпането им в морето, особено през август, когато то става бурно и опасно.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).