Читателка: Деца хвърлят големи камъни във варненски подлез, ще пострада някой!

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
10:02 / 23.11.2017
4738
Читателка на Varna24.bg сигнализира за това, че младежи се забавляват като хвърлят големи камъни по козирката на подлез и може сериозно да пострада някой. Тя е възмутена от факта, че хората на спирката стоят безучастни и никой не реагира на опасното забавление на учениците. Ето и нейният разказ:

"Момчета хвърлят големи камъни върху бялата козирка в подлеза до спирка "Средношколска" във Варна. Камъните рикошират и съответно могат да ударят минаващите отдолу. 

Това се случи вчера по обед, малко след 13 часа, когато се прибират от училище. Момчетата бяха повече, но като ме чуха, че се развиках да спрат да хвърлят камъни, защото има пешеходци в подлеза, някои от тях избягаха. Почнаха да се оправдават:" Аз не бях, той беше, ама той избяга" и т.н. 

Може наистина да е така и главните виновници да са избягали, но тези момчетата бяха заедно. Питах го едното защо като не е той, и като вижда, че приятелите му хвърлят камъни, а отдолу минават хора не реагира. Разбира се, нямаше отговор. Заплаших ги с Общинска полиция, с директора на училището им. Като видяха, че ги снимам, се скриха под качулките си и ми обърнаха гръб. 

На спирката имаше мъж и жена пенсионери. Мъжът се правеше, че не вижда, жената каза, че ги видяла, ама какво да направи, като я е страх. Имаше и едно момиче, каза, че не ги познава и че тя учела в V гимназия. Качихме се заедно в автобус 118 а. Казах и на контрольорката какви ги вършат. Слязоха на следващата спирка "Стадиона". Не съм подала сигнал в полицията, защото е ясно оправданието - не бяхме ние, камъните сами паднаха, отронили са се сами и т.н.

В този район обаче има и още един много сериозен проблем, за който искам да споделя. 

Това е рискованото пресичане на деца от "Чайка" към спирка "Стадиона". Децата от Спортно училище обикновено около 14.50-15.00, пресичат на групи. Подлезът не функционира, колите спират на булеварда, с риск да бъдат ударени отзад. Имаше преди 2 години блъснато малко дете, пак от Спортното.", разказа загрижената варненка.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).