Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Чрез Дома във "Виница“ - момче откри сестра си, любящо семейство им даде нов живот
Автор: Екип Varna24.bg 08:54 / 07.07.2016Коментари (0)4851
©
Те са Виктор и Ани. Брат и сестра, чиято история е достойна за филмова лента, но от онези с щастливия край. Днес Виктор и Ани вероятно дори нямаше да подозират един за друг, ако съдбата не ги беше изпратила при д-р Стефка Джанкова, директор на Дома за медико - социални грижи за деца във варненския квартал "Виница". Именно постъпването в Дома преобръща съдбата на Ани. Там за първи път д-р Джанкова я представя на Христина и съпруга й, които копнеят да й дадат цялата си любов. Само на няколко месечна възраст, през 1999 г., Ани е осиновена от хората, които с обожание нарича мама и татко. "Ани получи нов живот. Порасна обградена с обич, внимание и грижи. Семейството й, с което поддържаме връзка от първия ден, в който стъпиха в нашия Дом, е прекрасно", сподели д-р Джанкова.

И така до 2004 г., когато Ани е вече на 5 годинки. По това време в Дома за медико - социални грижи за деца, настаняват момченце - Виктор. Д-р Джанкова и колегите й научават, че бебето е роден брат на Ани. "Дълго се чудех дали и как да съобщя това на Христина. Но Господ ми даде знак. Един ден докато вървях към Дома, този въпрос не ми даваше мира. Тогава чух гласа на Христина, която ме бе видяла и ме повика. И на тази случайна среща й разказах за Виктор. Без грам колебание Христина и съпругът й решиха да осиновят и него.", разказа д-р Джанкова.

Днес Ани и Виктор са заедно и са всичко за своите родители. Но заедно с мама продължават всяка година да се връщат в Дома, в който са прекарали първите месеци от живота си. Тази година Ани бе най-голямата гостенка на празника "Аз и моето семейство", който се провежда от 15 години насам по идея на д-р Джанкова. Младата дама е вече на 17 години, а брат й Виктор - на 11 г. Ани скоро ще завърши гимназия. Насочила се е към ветеринарната медицина и нищо чудно след няколко години да реализира мечтата си като открие най-хубавия хотел или приют за домашни любимци във Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: