Чрез охранителни камери разпознаха крадлив общ работник, ето как го наказаха

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:14 / 26.09.2017
1813
Общ работник беше осъден от Районен съд - Варна за извършена кражба от хотела, към който работел.

20-годишният С. С. беше осъден на "пробация" за срок от 10 месеца, при двете задължителни мерки - срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично. За същия срок той следва да бъде включен и в програма за обществено въздействие. Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.

Самата кражба е извършена на 14 януари тази година от хотел в курорт "Златни пясъци". От известно време преди това младежът бил ангажиран като общ работник на строеж към два от обектите в комплекса. На посочената дата, през обедната си почивка, подсъдимият забелязал незаключен партерен служебен офис, където бил оставен преносим компютър. Той отишъл до строежа да вземе личната си чанта за лаптоп, след което се върнал и скрил в нея чуждия компютър, заедно със зарядното и оптична мишка. По-късно същия ден подсъдимият занесъл откраднатия компютър на свой познат за преинсталиране на програмите. Инкриминираният лаптоп е оценен на стойност около 900 лева. 

Впоследствие, по записите от охранителните камери бил разпознат извършителя, като след намесата на полицията, откраднатият служебен компютър бил върнат на притежателя му.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).