Чудо във Варна! Хората се кръстят и радват

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
09:52 / 10.04.2023
69338
"Знамение! Чудо!" - така десетки варненци, които рано тази сутрин преминаваха край Морския храм "Св. Николай Чудотворец", коментираха една много красива красивата картина. А тя бе бял гълъб, кацнал на пешеходната алея до църквата, видя репортер на Varna24.bg.

Страхотно започват Великденските дни, радват се хората и допълват: това е много добра поличба. Много се кръстеха и цитираха текста от Библията: ...и Светият Дух слезе върху Него в телесен образ като гълъб, който казваше: Ти си Моят възлюбен Син; в Тебе е Моето благоволение...

Белият гълъб присъства в пророчествата и поверията на редица народи. Мнозина съзират в него посланик на надеждата. Ако човек види случайно бял гълъб навън, това е знак от Господ, че той го наблюдава и пази от беди. Възможно е също така това да е неговият ангел хранител, сочи старо поверие.

Друго поверие пък свързва белите гълъби с любов. То гласи, че ако човек види два бели гълъба, готвещи се за полет, скоро ще открие истинската любов и ще се задоми.

Част от хората пък виждат в белия гълъб нещо повече от предвестник на любовта. Много стари нашенци са чували от баби и дядовци, че видиш ли някъде навън прекрасното пернато, очаква те здраве, благоденствие и голям късмет.

Съществува и друго старо поверие, свързано с тези царствени птици. Според него, ако човек види бял гълъб и си пожелае нещо, то непременно ще се сбъдне.

През 1949 г. Пабло Пикасо създава образа на бял гълъб, който в продължение на много години се превръща в основен символ на мира.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).