Цъфнали дървета и сняг във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:10 / 28.02.2022
966
На много места във Варна пролетта настойчиво напомня за идването си с разцъфтели дървета. В същото време обичайно за непредвидимата баба Марта време донесе сняг във Варна, предаде репортер на Varna24.bg

До момента, въпреки, че валежите са сравнително интензивни, натрупвания и заледявания не са образувани. 

Ето какво време ни очаква днес според прогнозата на дежурният към НИМХ-Варна синоптик Любомир Маджаров:

Днес ще е облачно. На много места валежите ще продължат, в Североизтачна България от сняг, по Черноморието от дъжд, който почти навсякъде също ще премине в сняг. На места ще има значителни количества, ще се образува допълнителна снежна покривка.

Ще духа слаб до умерен, по Черноморието умерен и силен вятър от север-североизток, който постепенно ще се обърне от север-северозапад. Ще нахлува студен въздух и дневните температури ще останат близки до сутрешните – преобладаващи максимални между 0 и 5, за Варна около 3 градуса. Вълнение на морето 4-5 бала. Температура на морската вода 6-7 градуса.

Оранжев код е в сила за някои области на България днес. Това става ясно от справка в сайта на НИМХ. Областите са Добрич, Варна и Бургас. Очакванията са там да духа силен и временно бурен вятър от север-североизток. Ще има значителни валежи от сняг, по крайбрежието - от дъжд.

Във вътрешнонстта на областта ще се образува снежна покривка. Има условия за виелици и навявания. Количество на валежите в повечето райони 25-40 mm, в планинските части и повече. След обяд валежите ще отслабват.

За голяма част от страната пък в сила е жълт код - отново за сняг и за вятър. Днес ще бъде облачно. На много места ще има валежи от сняг, в Североизточна България значителни по количество. Дъжд и сняг ще превалява около Дунав и по Черноморието.

След обяд на места в западните и южните райони от страната валежите ще спрат. В Източна България ще духа умерен до силен север-североизточен вятър и там остават условията за виелици и навявания. Максималните температури ще са между 1° и 6°. 

В планините ще бъде облачно с обилни снеговалежи. Ще духа силен североизточен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).