Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Д. Папазов: "Морска администрация" трябва да е във Варна, а ИАРА в Бургас
Автор: Екип Varna24.bg 12:30 / 03.05.2012Коментари (0)956
© Varna24.bg
Мястото на "Морска администрация" е във Варна, защото тук е образованието и са съсредоточени най-много морски фирми. Агенцията по рибарството и аквакултури /ИАРА/ трябва да се премести в Бургас, тъй като там беше океанският риболов и кадрите, които разбират от този бизнес, са именно в южния морски град. Това мнение изрази в ефира на Дарик изпълнителният директор на Пристанище Варна Данаил Папазов по повод намеренията на правителството за децентрализация на висшата държавна администрация. Тя предвижда ИА "Морска администрация" да отиде в Бургас, а рибарската агенция - в морската столица.

Папазов смята, че ако "Морска администрация" дойде във Варна, всички административни въпроси ще се решават много по-бързо, тъй като сегашният път през София е много сложен. "Администрацията ще се намали, защото в момента имаме паралелни структури и във Варна, и в Бургас. Същото звено е развито на централно ниво и в София. При евентуалното преместване на агенцията, едната структура най-малкото ще изчезне", аргументира се шефът на пристанището.

Той смята, че преди да се вземе окончателното решение за преместването на агенциите, трябва да се направи дискусия, най-малкото между специалисти, за да се види кой е правилният път. ""Не бива да се изпада в провинциализъм - да бъде при нас, защото ние сме по-добрите. Това го изключвам като дискусия, въпреки че всички форуми в момента са загрели от такъв провинциализъм", посочи Папазов. Според него децентрализацията означава сваляне на отговорности на по-ниски нива, а не механичното преместване на администрация.

Папазов е твърдо за закриването на държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" в София, тъй като според него то спъва развитието на пристанищната дейност у нас. "Това е едно централно звено, в което е концентрирано цялото имущество на всички пристанища в България, а в София не се познават в детайли проблемите във Варна, Бургас, Русе. Коренно различни са проблемите пред отделните пристанища. Механичното централизиране, което се случи преди 10 години, беше много погрешна административна реформа", изтъкна директорът.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Обвинения срещу кмета на Община Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: