Д-р Емилова: Яжте в изобилие сурови плодове и зеленчуци през лятото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:28 / 11.07.2016
1227
Суровите плодове, зеленчуци и фрешове са препоръчителни да се приемат в големи количества през горещите летни месеци. Това каза за "Фокус" Д-р Людмила Емилова, диетолог. 

По думите й освен тези храни и напитки е желателно да се консумира често и зеленолистно смути. " Това е смути от зелени листа, които се слагат в блендер, като може да се изцежда някакъв зеленчук и да бъдат направени на гладка каша", коментира д-р Емилова. 

Диетологът уточни, че това са вариантите при, които с течността, която е в плодовете и зеленчуците, фрешовете и смутито ще се набавят доста течности през горещите летни дни. 

"Това е най-добрата органична вода в която са разтворени много витамини, минерални соли, микроелементи, антиоксиданти и много предпазващи от рак фактори", допълва д-р Людмила Емилова. 

По отношение за предпазването на кожата от силното слънце специалистът допълни, че не трябва да се мажем с фактори, които да не предпазят кожата, защото в този случаи витамин D, който трябва да се образува в кожата и е жизнено необходим се разрушава и не се образува нов. 

"Той е изключително необходим, за да нямаме ракови заболявания, да нямаме чести възпаления и да имаме здрави кости. Моят съвет е тези, които са по- чувствителни да се излагат на слънце в ранните часове на деня, когато слънцето не е толкова силно и евентуално другото време да са под чадър. Изключително опасно е ако се мажем и се излагаме на силното слънце", посочи д-р Емилова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...
Коцев: Варна и Бургас се обединяват в искането си за скоростен пъ...
Заради катастрофите: Обезопасяват автобусните спирки във Варна
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).