ДКЦ 1 "Света Клементина" обяви март за месец за борба с главоболието

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:35 / 07.03.2018
1887
ДКЦ 1 "Света Клементина", известен като Градска болница, обяви март за месец за борба с главоболието, съобщи управителят д-р Иван Иванов. По инициатива на ръководството се организират безплатни профилактични прегледи за пациенти, страдащи от главоболие. Прегледите ще се извършват от д-р Антония Испирска, невролог в здравното заведение, всеки вторник и четвъртък от 12 до 14 часа в кабинет 309 без предварително записване, съобщи още д-р Иванов.

Главоболието е един от най-общите симптоми в съвременната диагностична практика. То може да бъде провокирано, както от различни стресови ситуации, така и от тежки неврологични болестни състояния. Повечето типове стандартно главоболие се овладяват с прием на нестероидни противовъзпалителни медикаменти, като аспирин и ибупрофен. Ако главоболието е пристъпно, придружено със симптоми на други нарушения в организма, то тогава се счита като алармиращ симптом и трябва да бъде проведена консултация със специалист по нервни болести.

Главоболията имат изключително богата класификация според причинителя си. Най-баналното главоболие е това, което се предизвиква от прекомерна физическа работа или нервно напрежение и стрес в работната среда. Другите най-чести прояви с главоболие са последващите спазми в кръвообращението на мозъка, което нарушава неговото изхранване и оксигениране или пък води до повишаване или понижаване на артериалното налягане. В този порядък се отбелязват като най-често болестоносителство и причина за поява на неприятния симптом състоянията мигрена или клъстърно главоболие. Други причини за поява на клиничната симптоматика може да са възпаление в околоносните синуси - синузит.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).