ДНСК прекрати действието на удостоверението за упражняване на строителен надзор на "Инекс консулт ООД“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:40 / 27.11.2017
2269
Дирекцията за национален строителен контрол прекрати действието на удостоверението за упражняване на строителен надзор на фирма "Инекс консулт ООД" поради допуснати от нея редица нарушения, вписани в поддържания от дирекцията Регистър на административнонаказателните производства. Нарушенията са по смисъла на чл. 168, ал.1 от Закона за устройство на територията.

При строеж "Жилищна сграда" в гр. Варна "Инекс консулт ООД" е допуснала изпълнение при съществуващи отклонения от одобрения инвестиционен проект, за което от заместник-началника на ДНСК е издадено наказателно постановление с наложена имуществена санкция в размер на 2 500 лв. Постановлението не е обжалвано и е влязло в сила на 02.09.2015 г. "Инекс консулт ООД" не е спряла своевременно изпълнението на строеж "Ремонт, реконструкция, модернизация и основно обновяване на апартаментен хотел "Мираж" в к.к. "Св. Св. Константин и Елена", комплекс "Слънчев ден", гр. Варна, при безспорно установени нарушения. Въз основа на това от заместник-началника на ДНСК е издадено наказателно постановление, потвърдено от Варненски районен съд. То е влязло в сила на 28.01.2016 г., след изменение на наложената имуществена санкция от страна на съда.

В качеството си на консултант по договор, възложен от Международен панаир Пловдив АД, "Инекс консулт ООД" е изготвила комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционен проект на строеж "Ремонт, реконструкция, модернизация и основно обновяване на апартаментен хотел "Мираж", гр. Варна. В него липсва оценка относно съответствието на инвестиционния проект с предвижданията на подробния устройствен план, с правилата и нормативите за устройство на територията, с други специфични изисквания към определени видове строежи и изисквания на влезли в сила административни актове. За нарушенията е издадено наказателно постановление от заместник-началника на ДНСК с наложена имуществена санкция в размер на 30 000 лв. След обжалване, постановлението е потвърдено от Административен съд - Варна и е влязло в сила на 23.02.2016 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).