Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дадоха парцел за безвъзмездно ползване на ИУ - Варна, ще строят общежитие
Автор: Екип Varna24.bg 13:12 / 11.05.2012Коментари (0)1852
© Varna24.bg
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Започва проект за строителство на ново общежитие за студентите на Икономически университет - Варна, след като днес на Тържествено събрание по повод 92 години от създаването на университета, ректорът на ИУ-Варна проф. д-р Пламен Илиев получи от областния управител на Варна Данчо Симеонов заповед, с която на висшето училище за безвъзмездно управление се предоставя парцел - частна държавна собственост. Същият се намира на улица "Дубровник" и общата му площ е 5 декара. За нуждите на ИУ-Варна държавата предоставя и втори парцел с площ 3993 кв.м., стана ясно също днес.

Ректорът проф. д-р Пламен Илиев благодари за подкрепата в решаването на проблема с легловата база в общежитията. По негови думи Икономически университет - Варна има 12 500 студенти, но само 500 места в общежития, предоставени от държавата. Това означава, че едва 4,5 процента от студентите имат реален шанс за настаняване.

"Факт е, че по брой легла в общежитие от всички университети у нас, нашият е с най-ниска степен на удовлетвореност", каза още ректорът и добави, че след като приключи проектирането на новото общежитие, за финансиране на строeжа ще се търси подкрепа от всички варненски представители във властта. Университетът ще покрие част от изпълнението на проекта, ще се търсят и европейски средства. При осигурено финансиране, изграждането на нов студенски блок трябва да приключи за 18 месеца. Новото общежитие ще е от европейски тип с минимум 200 места, с прилежаща спортна и детска площадка, в непосредствена близост до общежитията на Технически университет - Варна.

Тържественото събрание за 92-та годишнина от създаването на Икономически университет - Варна, бе уважено от парламентарния секретар на Министерството на образованието, младежта и науката, от областния управител и от кмета на Варна, от председателя на Държавната агенция на българите в чужбина, от почетни консули и представители на бизнеса. Президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов изпратиха поздравителни адреси.

С пожелание за попътен вятър началникът на Висшето Военноморско училище пожела нови успехи на ИУ-Варна, а от Медицинския университет във Варна поставиха прогноза за добро състояние на икономическия ВУЗ - и здравословно, и финансово. Поздравителни адреси пристигнаха от ректорите на всички варненски университети, от Стопанска академия - Свищов, от председателя на Българска стопанска камара, от Съюза на учените във Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: