Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Данчо Симеонов блокира дейността на община Белослав
Автор: Екип Varna24.bg 17:39 / 03.02.2011Коментари (0)1439
© Impact Press Group
Данчо Симеонов блокира дейността на община Белослав
Община Белослав остана без действащ кмет, което напълно блокира дейността й. Причината за това е, че областният управител на Варненска област Данчо Симеонов оспорва пред Адмиинстративния съд решението на общинския съвет на Белослав, с което на 18 януари т.г. съветниците препотвърдиха свое решение от 7 януари за избиране на зам.-кмета Галина Тодорова за временно изпълняващ длъжността кмет на община Белослав. Данчо Симеонов връща за преразглеждане от ОбС и решенията от сесията, взети по предложения на Галина Тодорова.

Практически обжалването пред Административния съд и започналото връщане на всички решения, приети по докладни от Галина Тодорова, поставя община Белослав пред невъзможността изобщо да функционира поради липсата на действащ кмет. В резултат на това, освен че се уронва престижа на общината, тя е принудена реално да спре работа. Това ще възпрепятства нормалното функциониране не само на общинска администрация и издръжката и, както и на всички звена към нея - детски и учебни заведения, домашен социален патронаж, детска млечна кухня, училищно столово хранене, чистота, улично осветеление, клубове на пенсионера, клубове и детски спортни школи и др. Преки потърпевши на негативите ще е населението на общината - от децата в млечната кухня и в детските ясли и градини до възрастните хора, намиращи утеха и подкрепа в клубовете на пенсионера и грижа от домашния социален патронаж.

Вероятността вечер улиците на населените места в общината да се окажат напълно тъмни е реална и ще върне общината в изходната позиция от преди 10 години, когато настоящото ръковдство пое управлението й. В момента не могат да се издават никакви административни актове и документи на гражданите. Блокирано е подписването на договори и решения за провеждане на обществени поръчки и заповеди, чието издаване е единствено в правомощията на кмета. Община Белослав ограничава дейността си единствено до писане на уведомителни писма.

При така създалата се ситуация няма кой да внесе в общинския съвет проекта на бюджет на Община Белослав за 2011г. При липса на приет общински бюджет в законоустановения срок община Белослав ще бъде изправена пред факта през 2011 г. да работи с 1/12 част от отчета на бюджета за предходната година.

Припомняме как се стигна до тук:
- На 07.01.2011 г. ОбС - Белослав избра за временно изпълняващ длъжността кмет на общината зам.-кметът Галина Тодорова. Изборът се състоя след официален призив за това, отправен от господин областния управител чрез средствата за масова информация.

- Броени дни по-късно областният управител Данчо Симеонов върна решението на ОбС за избора на г-жа Тодорова с мотивите, че тя изпълнява кметски функции по силата на два административни акта - Пълномощно от 20.12.2010 г. и Решение на ОбС от 07.01.2011 г.

- На 18.01.2011 г. ОбС - Белослав потвърждава решението си от 07.01.2011 г. с аргумента, че пълномощното на г-жа Тодорова е с фиксиран срок на действие "до решение на ОбС за избор на временно изпълняващ длъжността кмет".
- С писмо, получено на 27-и януари в Община Белослав, г-н Данчо Симеонов атакува пред Административния съд чрез Общински съвет потвърденото на 18.01.2011 г. решение за избор на временно изпълняващ длъжността кмет. Мотивът му е, че има дупка в Закона - нито в ЗМСМА, нито в друг нормативен акт е уредена възможността Общинският съвет да избере временно изпълняващ длъжността кмет при отстраняване от длъжност на стария. Областният управител мотивира искането си съдът да обяви за нищожно и да отмени Решението на Общински съвет - Белослав за избора на Галина Тодорова за вр.и.д. кмет на общината.

- Пак на 27.01.2011 г. областният управител връща със заповед за преразглеждане от ОбС и всички решения от последната сесия, които са внесени и гласувани по докладна на г-жа Галина Тодорова. В писмото си той мотивира заповедта с това, че към момента на внасяне на докладните записки тя не е имала правомощия да го прави, тъй като решението за избирането й вече е било върнато за преразглеждане, което спира изпълнението му.
- Хронологията на събитията обаче показва, че докладните са внесени от г-жа Тодорова преди входирането на заповедта за преразглеждане на решението за нейното избиране.
Общинската администрация на Община Белослав поднася своите извинения за нарушенията в ритъма на работа с граждани и партньори, които създалото се положение налага.

Източник: в. "Народно дело"



Още по темата: общо новини по темата: 41
22.11.2011 »
20.06.2011 »
06.06.2011 »
04.06.2011 »
03.06.2011 »
03.06.2011 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Денят на Ботев
Катастрофи в България
Строежът на АМ "Хемус"
Лято 2024
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: