Даниела Димова: Настроението ни е прекършено, но имаме още 364 дни да празнуваме юбилея на театъра

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:29 / 12.03.2021
2470
Чакаме юбилея от няколко години. Днес е първият ден от 365-те празнични дни. Днес няма да празнуваме, но ни остават още 364 празнични дни. Така в интервю за Дарик директорът на ТМПЦ-Варна Даниела Димова коментира затварянето на варненския театър точно в деня на неговата 100-годишнина.

"С прекършено настроение са актьорите от трупата и всички ние, които се раздадохме особено последните месеци", сподели още тя. 

 

"Очакваме да се съберем всички, когато забраната отмине, а на входа на театъра да се изправи отново бюстът на първия режисьор Стоян Бъчваров."

"Приех затварянето емоционално, защото вложихме много енергия в това честване. Разочарованието е огромно, но ние гледаме напред, към Световния ден на театъра 27 март, когато, надявам се, спектакълът "100!" ще бъде изигран пред публика."

"Не искам и да си помислям, че някой ще политизира изкуството. Изкуството е за всички, то е обединяващо. Ние изпратихме покани до всички държавни институции, не само до президентството – до Народното събрание, до Министерство на културата, както и до много други." – така Даниела Димова отговори на въпроса дали президентът Румен Радев е щял да бъде в залата тази вечер.

"Ще видим какви са основанията за новата заповед за отмяна на вчерашната забрана и ще помислим как да се реорганизираме", каза директорът на Театрално-музикантския продуценстки център по повод днешното решение на Областния щаб, което отмени вчерашната заповед.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).