"Дари кръв, вземи книга" до 5 септември във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:40 / 03.09.2019
1262
Кръвен център - Варна и Асоциация "Българска книга" продължават кампанията "Дари кръв, вземи книга", съобщава БНР.  Всеки, който се включи в кръводаряването в периода от 2 до 5 септември ще бъде поощрен с комплект книги.

Литературата е художествена, предимно романи, дарени от различни издателства. Кръводарителите ще получават по 2 книги, опаковани в подаръчни торбички. Хората, които дарят кръв няма да могат да избират заглавията, които ще поплучат.

"Предполагам, че всеки обича да чете, така че каквото и да му се падне ще се зарадва“ – това каза Яна Василева, една от организаторите на кампанията, пред Радио Варна. Според нея проблемът с недостига на кръв във Варненските болници идва от това, че здравните заведения в морската столица приемат пациенти и поемат спешни случаи от много голям регион – включително Шумен, Бургас и Добрич.

В момента кръвният център във Варна има необходимост от кръвните групи: 0+ и А+ Всеки желаещ да дари кръв може да го направи в двора на МБАЛ "Св. Анна". Най-удобно е да се влезе през входа откъм булевард "Генерал Колев“. Работното време на кръвния център в морската столица е от 08:00 до 18:00 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).