Дариха на АГ болница нов Фетален монитор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:01 / 19.03.2018
2167
Специализираната болница по акушерство и гинекология "Проф.д-р Димитър Стаматов“ във Варна вече разполага с нов Фетален монитор. Специализираният апарат модел Contec CMS800G e осигурен  от Обществен дарителски фонд  за Варна.

Апарата е монтиран в отделение "Паталогична бременност“  и ще се използва за скрининг и превенция на тежки последствия при раждане на високорискови бременни жени.

Средствата за закупуване на апарата са осигурени от дарители по време на седмото издание на "Дарителски кръг за Варна“,  проведено в края на миналата година.

Дарителският кръг е иновативен модел за фондонабиране, който всяка година представя пред дарители различни каузи на граждански организации от Варна и търси тяхната подкрепа за реализирането им.  Всички набрани средства се увеличават в съотношение 60:40 от Фондация Работилница за граждански инициативи-София. Дарителите са заинтригувани и очакват всяка година събитието "Дарителски кръг“,  тъй като се срещат лице в лице с хората, които искат да осъществят важни за града ни каузи и имат възможност сами да изберат коя кауза да подкрепят, споделят  ръководителите на Обществената фондация.

На последното издание бяха събрани дарителски средства освен за закупуване на специализирания апарат и средства за възстановяването на първия в България скаутски център, за провеждане на  обучителен модул за социално включване на лица с ментални увреждания, за "зелено училище" на деца от семейства  с нисък социален статус.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).