Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Деца от ОУ "Цар Симеон I" написаха книга за варненските музеи
Автор: Екип Varna24.bg 16:10 / 23.10.2016Коментари (0)5685
©
Приключиха проектните дейности в играта "Откриватели на съкровища" - идея на ОУ "Цар Симеон I", реализирана с финансовата подкрепа на Община Варна по програма за насърчаване творческите заложби на деца и студенти с изявени дарби през 2016г. В рамките на традиционния фестивал "Варна - моят древен и нов град". Проектът получи най-висока оценка от журито в съревнование с 13 проектни предложения на 7 варненски училища. 

Началото на вълнуващото приключение стартира в последния учебен ден - 15 юни, с презентиране правилата на играта пред всички ученици от 5 до 7 клас. През лятната ваканция децата станаха откриватели и се впуснаха в разкриване "тайните", скрити в съкровищницата от природни и културни забележителности на родния ни град. 

В експедиционните екипи се включиха учители и ентусиазирани родители, проявили интерес и оказали подкрепа на инициативата. В карта-пътеводител, всеки пътешественик сподели своите емоции от видяното и се вживя в ролята на журналист, фотограф или художник. 

Вълнуващите преживявания, запечатани с фотоапарат, споделени в бележник и картина, реализираха експозиция на най-добрите творби и книжка със заглавие "Дневник на един пътешественик в миналото на Варна" . 

Автор на забавното и увлекателно четиво е Никола Генев от 6 клас. Книжката е илюстрована със снимки на шестокласниците Ивайло и Боряна Тончеви, Мариета Божинова и Стоян Ванчев от 7 клас, с рисунки на Йоана Тихова от 6 клас и Ана Атанасова от 7 клас. 

Петокласници се вживяха в ролята на свои връстници от древното минало в забавното занятие "Децата на Одесос", проведено в Учебния музей към Археологическия музей. 

Среща с най-добрите откриватели на "съкровища" и ученици от училището финализира проекта под формата на пресконференция пред училищните медии. Грамоти и награди - книги за историята и забележителностите на Варна, получиха талантливите и най-изявени участници, посетили най-голям брой туристически обекти. Никола Генев, Ивайло Тончев и Боряна Тончева от 6 клас посетиха всички 12 емблематични забележителности, включени в картата-пътеводител.

Поради изключителния интерес към начинанието, училищното ръководство залага продължаване на инициативата "Откриватели на съкровища" за развитие на творческите способности на учениците в дейности по интереси в училищната програма "Твоят час". 

Така ще бъде осъществена приемственост и устойчивост на проектната идея - изграждане на гражданска позиция у децата да ценят, съхраняват и полагат грижи за опазване на културно-историческото богатство на родния ни град.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1607) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: