Деца от Варна отбелязаха Световния ден на Земята

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:52 / 21.04.2017
1859
Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) във Варна и Басейнова дирекция "Черноморски район" проведоха съвместни инициативи в гр. Варна по повод Световния ден на Земята - 22 април.

Интерактивен открит урок с малчуганите от група при ДГ "Слънчо" се проведе днес. Децата получиха знания и споделиха опит за опазване на "общия ни дом - Земята". С ентусиазъм и вълнение се включиха в засаждане на билки и цветя. Обещаха да ги поливат редовно и да се грижат за тях, а когато поникнат - да изпратят техни снимки.

Над 120 деца от ОУ "Св. Патриарх Евтимий" откриха Седмицата на Земята. С песни и танци, те изразиха отношението си към опазването на природата. В актовата зала на училището бяха представени ръчно изработени макети от природни и отпадъчни материали.

Седмокласници от ОУ "Йордан Йовков" участваха в състезание на тема "Магията на природата". Те показаха завидни знания за многообразието в природата и опазването на околната среда.

Световният ден на Земята се превръща в международно събитие през 1990 г. Неговата цел е да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят. Основните усилия са насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. България се присъединява към инициативата на 22.04.1992 г. Тази година кампанията се провежда под мотото "Повишаване на знанията за околната среда и климата".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).