Деца се впуснаха в куп игри по време на дъждовен градски празник за безопасност на движението по пътищата

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:32 / 13.06.2022
948
Дъждовните капки през уикенда не уплашиха децата, които с желание се включиха в Градското състезание по безопасност на движението по пътищата "СветофАРТ“, организирано от Община Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. На сцена "Раковина“, разделени в няколко отбора, чрез забавни игри и викторини, децата показаха своите знания за правилата на движение по пътя, разпознаваха професии и пътни знаци. Отборите "Арт“ и "Барт“ трябваше бързо да вземат своите решения, като за всеки правилен отговор получаваха точки, които се конвертираха в бонбони. Водещият Димитър Ялнъзов бе подготвил за децата и тематична кръстословица, в която те трябваше да изпишат правилните думи.

Къде се пресича безопасно улицата? Какво означава вдигнатата ръка на регулировчика? Какво трябва да направим, ако топката, с която играем, попадне на пътното платно? Колко вида светофари има? Това бяха само малка част от въпросите, чийто отговори вече със сигурност знаят участниците във "СветофАРТ“.

Децата трябваше да покажат и доза артистичност в игра-пантомима, при която без думи да обяснят на съотборниците си какъв пътен знак им е показан.

В "СветофАРТ“ нямаше победители и победени, защото за всички деца имаше осигурени много награди и подаръци, които те получиха под аплодисментите на всички, които пренебрегнаха лошото време и се забавляваха заедно с участниците.

Изпълнения на солистка от Народен хор "Българче“ и младите възпитаници на танцов ансамбъл "Българче“ допълнително допринесоха за празничното настроение на сцена "Раковина“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).