Децата от детските полицейски управления стартираха обучението си по модул "Социални умения"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:44 / 21.11.2017
1655
На 16 ноември започна обучението на доброволците от Детските полицейски управления по модул "Социални умения". Социални работници от "Център за обществена подкрепа" - Варна стартираха курса с темата "Как по-добре да работим в група". Чрез разнообразни ролеви игри, упражнения и дискусии се развиват уменията за наблюдаване на взаимоотношенията в група. Целта е да се затвърждава позитивната нагласа към груповата работа чрез създаване на условия за преживяване на успех и удовлетвореност от изпълнени задачи. Изследват се опита и представите на децата за подпомагащите и затрудняващи груповата работа фактори. Занятия до момента са се провели в ОУ "Васил Априлов" и ОУ "Георги Сава Раковски".

Продължава обучението на децата от модул "Безопасност на движението по пътищата", както и емоционалните им срещи с Джони - служебното полицейско куче.

Тази година Джони има свой помощник - Ерик. Той е 5-месечна немска овчарка, която е започнала своето първоначално обучение за служебно полицейско куче. До навършване на една година Ерик ще се учи от по-опитния си колега, а след това ще бъде изпратен на полицейска школа.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).