Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Делфините" даряват медицинско оборудване на Дома във "Виница"
Автор: Екип Varna24.bg 17:31 / 25.04.2017Коментари (0)1431
©
На 25 април младежката доброволческа група "PTPI - Делфините" дари жизненоважна апаратура и оборудване на стойност 28 хиляди лева на Дома за медико-социални грижи за деца - Варна. Дарението включва термолегло за Отделението за недоносени бебета, реанимационно легло, масажно легло, ЕЕГ - биофийдбек и четири инфузионни помпи.

Рекордната сума от 28 460 лв. бе събрана благодарение на традиционната коледна благотворителна кампания на "Делфините". В продължение на два месеца младежите изработваха собственоръчно картички, които след това продаваха седмицата преди Коледните празници. Стотици доброволци се присъединиха към инициативата на Делфините благодарение на платформата "TimeHereoes" и им изпратиха картички от различни краища на страната. Освен тях се включиха и чужденци от Фондация "Деца на Балканите". Доброволците благодарят от сърце на всички, които са им повярвали и са станали част от тяхното чудо, и призовават варненци да повярват в доброто, защото то е навсякъде около нас!

"Благодаря сърдечно на Делфините и се надявам тази добра новина да стигне до повече хора. От една страна, защото добрите дела трябва да бъдат поощрявани, и от друга, защото родителите на децата със специални потребности трябва да са информирани какви нови услуги ще могат да ползват. Както знаете, съвременната и модерна апаратура е от първостепенно значение, когато ние лекарите се борим за живота и здравето на нашите пациенти. Ето защо дарението, което получихме от Делфините, е толкова ценно за нас", каза по време на събитието д-р Стефка Джанкова, директор на Дома за медико-социални грижи за деца - Варна.

Настанените за резидентна грижа деца в Дома с вродени или придобити увреждания, хронично болни и недоносени са 50, а Центърът за ранна интервенция и рехабилитация към комплекса обслужва около 300 деца годишно. Приемат се пациенти от цялата страна, като престоят, прегледите, консултациите, всички рехабилитационни услуги са напълно безплатни.

Напомняме ви, че миналия месец младежите от "Делфините" откриха и Център за физиотерапия по метода на Бобат за деца с неврологични увреждания в СБР "Термал", средствата за който бяха събрани по време на тяхната миналогодишна коледна кампания. Както виждате "Делфините" не се отказват и продължават да променят града ни към по-добро! Можете да научите повече за техните чудесни инициативи на фейсбук страницата им - PTPI The Dolphins Varna.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: