"Делфините" в помощ на деца с неврологични увреждания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:05 / 01.03.2017
775
Младежката доброволческа група "Делфините" ще открие Център за физиотерапия по метода Бобат на деца с неврологични увреждания в Специализираната болница по рехабилитация, съобщава Дарик. Средствата за него са събрани по време на дарителската коледна кампания от 2015 година, когато "Делфините", заедно с доброволците на Фондация "Деца на Балканите" изработиха хиляди картички и събираха 15 000 лева за създаване на същия център в УМБАЛ "Света Марина". След като се оказа, че университетската болница не може да оползотвори дарението поради липса на квалифицирани специалисти, младежите решиха то да бъде в полза на болницата по рехабилитация.

Специално изработените за специфичните занимания уреди са поръчани и доставени от Полша и Турция, а специалистите, които ще работят с децата, са обучени да прилагат метода Бобат.

По време на тазгодишната коледна кампания "Делфините" събраха рекордните над 28 хиляди лева. С парите са поръчани жизненоважни уреди за деца и новородени със специални потребности в Дома за медико-социални грижи за деца във "Виница".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).