Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Депутати от ГЕРБ/СДС-Варна: "Промяната" постави във фризера развитието на общините!
Автор: Пламена Николова 13:52 / 19.04.2022Коментари (0)2245
©
Правителството на "Промяната“ постави буквално във фризера развитието на общините и замрази техните най-важни проекти.

Вече година и половина от началото на новия програмен период няма отворена нито една национална програма, каза на пресконференция народният представител от ГЕРБ/СДС –Варна Славена Точева, предаде репортер на Varna24.bg.

Тя посочи, че предстои сесия за приемане на бюджета, когато годината вече е почти преполовена, а и както каза пред медиите кметът Иван Портних, без отворени национални програми, защото такива няма. Изработва се План за интегрирано развитие, без да имаме налице национални програми. Обещанията на "Промяната“ не се случват –като например, механизма за компенсиране на разходите за ел.енергия на общините. В крайна сметка виждаме само как заплатите в Министерски съвет са увеличени със 167 %, а средствата за общините с 1.6%. Предложението ни за 212 млн. лева повече за капиталови разходи за Варна в националния бюджет не бяха приети заради гласовете на Борислав Гуцанов, на Стоян Михалев от ДБ, на петимата депутати от ПП и на двамата от ИТН, които гласува против-против Варна и против развитието й, припомни Точева.

От пресцентъра на ГЕРБ допълват, че в отговорите на атаките, че Община Варна ще взима нов заем, депутатът каза : Когато "Промяната“ се притеснява за това, отново питаме управляващите къде и за какво се изразходват тези 500 млн.лева дълг, които вече по навик се теглят всеки понеделник?

Като доскорошен председател на Финансовата комисия в ОбС депутатът Бранимир Балачев посочи, че финансовите показатели и кредитен рейтинг на Община Варна позволяват да се тегли нов заем за мащабна инвестиционна програма. Този заем е целенасочен, конкретен за определени проекти, по които се отчита всяка стотинка, това не са пари, които отиват в бюджета и могат да се разпределят по други пера в него.

"Промяната“ си прави политически ПР, без правни и финансови аргументи срещу тегленето на общински заем, каза Балачев, като отново припомни, че петимата депутати от ПП гласуваха против повече пари за Варна, заради което беше отрязана от бюджета на държавата.

Славена Точева постави проблемите на туризма пред старта на сезона и липсата на всякакви мерки от държавата за развитието на сектора. Тя припомни, че хотелиерите, които подслониха бежанците, карат от два месеца на мускули за тяхната издръжка, а от Кризисния център обявиха, че едва тази седмица започва изплащането на първия транш по 40 лева. Какво се случва с резервациите за Великден, с абитуриентските балове , след като бежанците ще освобождават базите след края на май? А какво се случва и със самите бежанци , попита депутатът. Тя припомни, че от форума в ИУ представителите на бранша са излезли с апел към МТ за кризисна маркетингова кампания и спешни мерки при задаващия се трус на украинския и руския пазар, а и на западния.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: