Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Детска градина в Шумен реализира проект "Зелена занималня" с подкрепата на Енерго-Про
Автор: Екип Varna24.bg 16:53 / 19.07.2022Коментари (0)975
©
Детска градина "Слънце“, разположена в подножието на природен парк "Шуменско плато“, спечели финансиране по програмата "Енерго-Про за обществото“. В търсене на обучение с модерни подходи и стратегии, учители от детското заведение кандидатстваха със своята идея и бяха одобрени. Благодарение на получената от Енерго-Про подкрепа беше изградена "Зелена занималня“ в двора на детската градина с цел да се осигури спокойна, сигурна и развиваща среда, в която децата да извършват практически дейности сред природата, да експериментират, да задават въпроси и откриват отговори, да влагат грижи, старание и любов в нещо свое, което могат да пипнат, покажат и опитат. Чрез обособяването на кът в дворното пространство за изнасяне на учебния процес успешно се съчетават игри и обучение на открито, като същевременно се подкрепя екологичното възпитание за баланса между живот сред природа и живот на закрито. Формирането на знания и умения у децата се случва едновременно с изграждането на отношение към природата и околната среда.

Част от дейностите по проекта включват обособяване на "Ботаническо ателие“, библиотека "Чудните дарове на природата", създаване на клуб "Билкарче“, провеждане на Еньова седмица с изложба на билки, уроци и викторини с комплект "Познай растението“, изграждане на оранжерия и ферма за охлюви, занимания под надслов "С весели игри – здрави, бодри и добри“ и много други. Планираните дейности за обучение на децата на открито не само правят ученето по-интересно, а и спомогнат за създаването на навици за здравословен живот. Едновременно с това се постига привличане на общественото внимание за изграждане на гражданско самосъзнание за опазване на природата.

Заявления за финансиране по инициативата "Енерго-Про за обществото“ могат да се подават в областите "Детско развитие“, "Опазване на околната среда“, "Изграждане на екологични ценности“, "Устойчиво развитие на градската среда“, "Енергийна ефективност“, "Безопасно използване на електроуреди и енергийни съоръжения“. Приоритетно се одобряват проекти, които имат дългосрочен ефект и предлагат нови практики за промяна на обществените нагласи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: