Детската линейка във Варна вече функционира

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:06 / 13.03.2023
2367
Първата детска линейка вече функционира. Тези дни, докато чакахме пред Спешния център на Окръжна болница, тя влезе, за да докара пациент. Много е хубава, макар, че пожелаваме рядко да се случва дете да има нужда от нея, разказаха пред репортер на Varna24.bg жители на града, които са я видели на живо.

Детската линейка, на стойност над 260 хиляди лева, бе закупена преди месеци, като парите бяха набрани в благотворителната организация "Аз вярвам и помагам“, в която се включиха хиляди, събирайки пластмасови капачки, стотинки и дарения.

Първата за Варна специализирана и изцяло оборудвана детска/неонатална линейка бе представена официално в средата на февруари тази година, но, за да поеме по улиците и булевардите на града, трябваше да получи нужните документи по регистрацията й. Това, вече се е случило, става ясно от думите на читателите на Varna24.bg, които са я видели в двора на Спешния център на МБАЛ "Света Анна" - Варна.

Линейката е специално оборудвана за деца. Тя може да служи и за транспортиране за спешна операция в София на малки пациенти със сърдечни малформации.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).