Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Детските градини и паркингите извежда като приоритети общинският съвет
Автор: Екип Varna24.bg 12:27 / 13.10.2009Коментари (0)943
© Varna24.bg
Недостигът на места в детските градини, нормативната уредба за изграждане на подземни и надземни паркинги и благоустрояването на междублоковите пространства са основните проблеми, по които варненските общински съветници трябва да работят през новия политически сезон. Това обяви при откриването на общинската сесия председателят на местния парламент Борислав Гуцанов, който формулира общо осем приоритета. Сред тях са още изграждане на сграда на основното учлище „Васил Левски" в квартал „Аспарухово", продължение на пробива на бул."Левски", ускорено приемане на общия устройствен план и изработка на проектите за атракционната зона на Морска гара и за нов мост над Варненското езеро.

Според Гуцанов местната власт има нужда и от нова жилищна политика, като парите за строителство се осигурят от бюджета или чрез публично-частно партньорство. Община Варна е едно от първите места по спечелени европейски проекти, но съществуват проблени върху контрола при изразходването на средствата, добави още председателят на местния парламент.

В отговор на неговото изказване Стилиян Севастиянов коментира, че не усетил качеството на живот във Варна да се е променило, въпреки че морската столица два пъти е избирана за най-добър град за живеене. Общинският съветник от ДСБ попита Гуцанов защо в условия на криза се харчат толкова пари, на какъв етап е строителството на стадион „Варна" и какви мерки се вземат за облекчаване на трафика.

Проблемите на града са ясни за всички в залата, заяви зам.-председателят на местния парламент Янко Станев. Според него основният приоритет е финансовата стабилност на общината, като разходите трябва да се ограничат до размера на приходите. Социалната програма ще бъде запазена, но ще претърпи корекции.

Преструктуриране на обшинския съвет, тъй като комисиите не работят заради липса на кворум, поиска Константин Трошев от ГЕРБ. Неговата партия беше упрекната във вземане на безпринципни решения от Веселин Марешни. Той коментира, че „много неща в областната администрация намирисват", а новият губернатор Данчо Симеонов не реагира.

Мястото на Данчо Симеонов в общинския съвет беше заето от Николай Апостолов.

Преди началото на сесията на местния парламент родители поискаха от съветниците обяснения за ситуацията в детските градини „Слънчо" и „Теменужка".

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: