Детските градини във Варна ще работят и през почивните дни срещу заплащане

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
08:40 / 21.06.2017
5003
Във варненските общински детски градини да се провеждат съботно-неделни занимания срещу заплащане. Това предвижда проект на общинска наредба, предложен от дирекция "Образование и младежки дейности", който беше одобрен от правната комисия.

Допълнителната услуга ще бъде по желание на родителите и само за деца, посещаващи съответната забавачница, съобщава Дарик. В предложението е залегнало забавачниците да работят и праз лятото срещу съответната такса. Те ще приемат и деца от други градове, чиито родители работят през ваканционните месеци са във Варна.

Съботно-неделните дейности ще могат да се предлагат в рамките на 4 астрономически часа на ден за времето от 8,00 до 12,00 часа, без осигуряване на храна. Таксата, която ще се заплаща, е 11 лв. на ден. Родителите, които желаят да оставят детето в почивните дни, трябва да го заявят писмено до директора на детската градина най-късно до четвъртък на съответната седмица.

Като допълнителна дейност в детските градини могат да се организират сезонни дейности за деца, които не са обхванати в образователна институция на територията на Община Варна. Сезонните дейности ще се организират само в рамките на учебното време от 1 юни до 15 септември. Те ще се прилагат за времето от 7,00 до 19,00 часа. Таксата за тази услуга ще е 100 лева месечно, като в цената се включва и храненето на децата.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).