Девет общини от Варненско ще третират съвместно битовите и зелените си отпадъци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:38 / 05.05.2017
2206
Община Девня входира проектното предложение за изграждане на инсталации за предварително третиране на битови и компостиране на зелени отпадъци по процедура № BG16M1OP002-2.002 - "Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци" по приоритетна ос 2 на "Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.". 
 
Това обяви Свилен Шитов - кмет на Девня и председател на Регионалното сдружение за управление на отпадъци на общините от регион Провадия (РСУО - Провадия), на провелото се днес Общо събрание на организацията. В нея Девня е водеща община, а останалите 8 са партньори. Общата стойност на проекта е 12 913 236 лева. Теренът, на който се предвижда да бъдат изградени съоръженията, е в землището на село Падина и вече има изготвен ПУП-ПРЗ.
РСУО - Провадия обхваща общините Аврен, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни чифлик, Провадия и Суворово. На провелото се днес заседание бе решено да се преработят морфологичните анализи на деветте общини за битовите и зелените отпадъци, както и да се изготви регионална програма за управление на отпадъците. 

Консултантският екип ще актуализира и допълни всички разработени до момента документи в съответствие с актуалните морфологични анализи и в сроковете, определени от експертната работна група към Министерството на околната среда и водите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).