Директор от Варна иска санкции за родители, които не водят децата си на училище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:33 / 20.03.2017
3272
Ходенето на училище трябва да е абсолютно задължително и да не бъде допускан никакъв компромис. Това заяви в студиото на Дарик втората в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ за Варна Таня Петрова. Според нея дори трябва да се прибягва до санкции за родителите, включващи налагане на глоби и лишаване от социални помощи. Петрова, която е директор на ОУ "Петко Славейков" в морската столица, даде пример със западни страни, където децата се водят принудително на училище с полицейски коли. Тя добави, че се прекланя пред усилията на учители, които работят с ученици от етнически групи.

Действащите държавни стандарти не са подходящи за българската образователна система и има компоненти, които трябва да бъдат променени радикално, смята Петрова. Като пример тя посочи Наредбата за приобщаващото образование, която не задава прости алгоритми как да се постъпва с проблемни ученици.

"Обществото е много чувствително към темата за децата с агресивно поведение, които стават все повече,. Учителите нямат допълнителната квалификация да се справят тези проблеми", коментира Петрова.
На българското образование му липсва доверие към системата, по-голяма свобода на учителите и по-голяма доверие към тях, каза още кандидатът за депутат.

"Децата имат невероятни дигитални умения, които трябва да се използват в процеса на обучение. Учителите трябва да бъдат образовани, за да разбират дигиталните възможности на своите ученици и да ги използват. През XXI в. няма как да се постигат високи резултати в образователна сред от XX в. Например, децата не трябва да си гледат гърбовете по шест часа, а да бъдат подредени в класните стаи по друг начин. Учителят не трябва да стои зад катедра, а да се движи сред тях. Не може с модерна техника да се промени старата среда. Наличието на много компютри не прави образованието модерно", каза още кандидатът за депутат.

Таня Петрова, която е от гражданската квота, изтъкна, че никога не била партиен член. Тя обаче се подписвала под всяка дума в предизборната програма на ГЕРБ за образованието и именно поради тази причина се съгласила влезе в листата.

"Оптимистичното е, че във всички политически програми се говори отговорно за образованието то е приоритет на партиите", завърши Петрова.


Виж коментарите (0)

Още по темата (430):
03.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
29.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
05.05.2017 Марешки ще си даде сам имунитета, не съжалява за шамара
05.05.2017 Кутев: Срещата между Цацаров, Гергов и Дончев трябваше да остави следа
05.05.2017 Валери Симеонов: Един от нас да се издъни и всички сме свършили!
04.05.2017 България вече официално има ново правителство
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).