Дивечовъд загина след задържане на бракониер

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:03 / 07.10.2009
1043
Горски служител е загинал при изпълняване на служебния си дълг вчера, съобщиха от ОД на МВР Варна. Около 07.00 часа служители на Държавно ловно стопанство "Шерба" чуват изстрели на територията на стопанството. Предприемат обход и претърсване, с цел установяване на лицата и мястото, откъдето са произведени. След около два часа задържат лицето М.О./28/ от бургаско село, което в съучастие с още две лица, неустановени до момента, въоръжени, са отстреляли без надлежно разрешително едър дивеч - благороден елен.

На местопроизшествието е извикана дежурна оперативна група, която е извършила оглед. Иззети са веществени доказателства две раници с месо от дива свиня и елен. Задържаният е отведен в полицейското управление в Долни Чифлик. Образувано е досъдебно производство по чл. 237, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор от Варненската районна прокуратура. Работата по случая продължава.

След приключване на претърсването в стопанството е починал 61 - годишен мъж - дивечовъд, служител на ДЛС "Шерба", участвал в действията по установяване и задържане на бракониерите. Причините за смъртта се изясняват. Образувано е досъдебно производство. Уведомен е прокурор от ВОП.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).