Днес е историческият концерт на виртуозите на "Ла Скала" във Варна!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:57 / 30.04.2017
1812
Елитните музиканти от най-престижния оперен театър на Италия, виртуозите на Ла Скала, тръгнаха тази сутрин от Милано за своя първи концерт в морската столица на България. Полетът им е през Истанбул, във Варна 15-имата блестящи инструменталисти ще пристигнат след 15 ч. Най-напред ще ги посрещнат в Swiss Belhotel Dimyat, където гостите ще отдъхнат за кратко преди репетициите.

Домакините са приготвили за тях лека, но зареждаща със свежа енергия вечеря с типичен варненски акцент - микс от салатки, чери домати,кедрови ядки и мариновани тиквички, в който главен герой ще е домашно пушената черноморска риба. Майсторите сладкари на хотела са амбицирани да впечатлят гостите и със своята версия на една италианска класическа торта - бадемова кростата с маскарпоне и сорбе от малини.

Концертът на Виртуозите в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център започва в крайно необичаен за родната музикална традиция час - 21:00. Това е уникален пробив в промотърската практика край морето, който обещава да бъде успешен, защото почти всички билети вече са изкупени. Останали са ограничен брой от допълнително пуснатите места с цени по 60, 70 и 80 лв.

Вратите на Зала 1 ще бъдат отворени в 20:30 ч., не по-рано. Създадена е стройна организация за настаняването. В програмата на концерта са включени исторически емблеми на италианската музика като Доницети, Паганини, Росини, Верди и съвременни композиции от Нино Рота.

Музикалното събитие е под патронажа на Италианския културен институт София. Концертът на Виртуозите на Миланската Ла Скала е от фестивалния цикъл "Великите оркестри на Европа".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).