Днес обезвреждат снаряда, открит при ремонт на бул. "Левски", на безопасно място е

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:43 / 06.03.2019
1923
Артилерийският снаряд, открит вчера при изкопни работи по бул. "Васил Левски" във Варна ще бъде обезвреден днес. Още вчера той е складиран на безопасно място, обясниха за Varna24.bg от пресслужбата на ВМС. 

"Боеприпасът не е бил опасен и по никакъв начин не е застрашил живота на работниците на обекта, защото е нямал взривател. Касае се за 76-милиметров снаряд, силно корозирал, който е лежал под земята около 40 години. Напълно възможно е няколко пъти да е бил изкопаван и закопаван отново, знаем, че там не се копае за първи път", коментираха още от пресслужбата на ВМС. 

Още вчера са взети незабавни действия, след като е получен сигнал от областния управител Стоян Пасев. На място е изпратен полицейски екип, който е отцепил мястото до пристигането на специализиран екип от Пункт за базиране – Варна, с ръководител капитан ІІІ ранг Красимир Дамянов.

На въпроса дали в района е възможно да има и други подобни боеприпаси от ВМС коментираха, че това нямам как да се предвиди.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).