Днес ще стане известен приемът на деца в детските градини на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:07 / 31.05.2013
2513
Днес ще станат известни имената на децата, родени през 2010 година, които ще бъдат приети във варненските детски градини. Заради големия обществен интерес към резултатите от приема в детските заведения и през тази година община Варна ще даде възможност на медиите и на представители на родителите да присъстват на процедурата по класирането.

През последните четири години организацията и провеждането на класирането, чрез генериране на случайни числа, се извършва на 31 май във всички детски градини. Директорите на детските заведения са информирани, че трябва да създадат необходимите условия за прозрачно протичане на процеса.

Точно в 9.00 часа директорите започнаха да изпращат информация с данните на кандидатствалите деца към сървъра, а той на произволен принцип ще определи кои са приетите в детските градини. Отпечатването на списъците с класираните деца, подадени от електронната система, ще се извърши пред всички. След това директорите ще ги разпишат и подпечатат. Родителите по тяхно желание, могат също да ги разпишат. Съгласно правилата, списъците ще бъдат поставени на публични места до входа на всяко детско заведение и ще бъдат оповестени в сайта на община Варна.

Родителската общност е информирана, че списъците с приетите деца във всяка детска градина, трябва да съответстват на подадената от директорите информация за прием до системата АДМИН на Министерството на образованието, младежта и науката. Това означава, че е недопустим нерегламентиран прием на деца, които не са в оповестените списъци с приети деца. При допускане на подобни нарушения, директорите ще носят дисциплинарна отговорност.

През тази година в първа група на варненските детски градини ще бъдат приети 1942 тригодишни варненчета. От години община Варна провежда целенасочена политика за изграждане на нови детски градини и разширяване на съществуващите детски заведения. Само през последната учебна година в Морската столица бяха разкрити допълнително места за 350 деца. Въпреки това и сега се очаква 18 % недостиг на местата в детските градини, тъй като заявления за прием са подали 2 377 родители. Припомняме, че до няколко месеца предстои да започне строителството на нови корпуси в три детски градини във Варна. В ход е обществена поръчка за избор на фирма-изпълнител.


Виж коментарите (0)

Още по темата (53):
23.09.2022 Колко безплатна излиза безплатната ясла и градина
17.09.2021 Безпрецедентен казус: Не могат да запишат деца в градина, защото не са имунизирани!
03.02.2021 Кметът на Пловдив при откриване на нова детска градина: Строил съм. Доволен съм!
12.10.2020 2,50 лв. за 4 хранения на дете в детските градини
05.10.2017 176 свободни места в детските ясли във Варна през октомври
07.09.2017 247 са свободните места във варненските ясли през септември
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).