До 3 г. затвор чакат убиеца на улични кучета във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (137)
08:36 / 09.02.2012
15831
До 3 години затвор чакат убиеца на улични кучета във Варна според Наказателния кодекс. Припомняме, че изверг стреля по безстопанствените животни във Варна с бойни патрони. Ето и цялата история с "бойния" варненец според информацията на полицията в морския град.

На 08.02.2012 г. около 11 ч. е получен сигнал от Обединена ветеринарна клиника, че варненец е откарал 2 простреляни кучета. Незабавно на място е изпратен екип, който установява, че минути по-рано живеещ на ул. "Роза" е докарал две бездомни кучета. Същите били намерени от него пред бл. А на бл. 19. Едно от кучетата е било с марка на общината, а другото - не.

Според ветеринарите двата песа са с огнестрелни рани, като едното куче вече е било мъртво. След направената операция на другото състоянието му оставало изключително тежко.
При изясняване на случая станало ясно, че пред същия блок е имало и трето простреляно куче, което обаче е избягало и не е откарано в лечебницата.

Извършен е оглед на местопрестъплението. Оперативна група и разследващ полицай са извършили оглед и във ветеринарната клиника.

Иззет е проектил, изваден от тялото на раненото куче. По първоначални данни той е от малокалибрено оръжие.
По случая е образувано ДП по чл. 325 Б, ал. 2, т. 2 от НК. Текстът определя наказание лишаване от свобода от 1 до 3 г. и глоба от 2000 до 5000 лв. за този, който прояви жестокост към гръбначно животно по начин или със средство, опасни за животни и хора, като деянието се отличава с особена жестокост и е извършено по особено мъчителен за животното начин.

Виж коментарите (137)

Още по темата (1):
08.02.2012 Изверг гърми по кучета във Варна с бойни патрони
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).