Добрата новина: Наградиха варненско съкровище от Математическата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:29 / 31.08.2017
2765
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Вчера областният управител на Варна Стоян Пасев награди с почетна грамота и плакет възпитаничка на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна - Дарена Славова. Това е единствения ученик от випуск 2016/2017 г. получил почетно отличие на образователното министерство "Национална диплома" за постигнати отлични резултати в образователната дейност.

На събитието, което се проведе в заседателната зала на Областна администрация, присъства и семейството на Дарена Славова. Националната диплома бе връчена от представител на Регионално управление на образованието във Варна.

Дарена Славова е завършила средно образование в Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" през учебната 2016/2017 година. Тя притежава диплома за средно образование с отличен успех и е лауреат на Националната олимпиада по български език и литература за учебната 2016/2017 година. За тези си заслуги Дарена получава почетното отличие на образователното министерство "Национална диплома". Тя е единствената във Варненска област, която тази година получава подобно отличие. Дарена Славова е постигнала още един забележителен успех - представила се е отлично на трите държавни зрелостни изпита по български език и литература, математика и английски език, за което е получила три шестици.

"Трябва да направим всичко възможно такива деца да могат да се реализират в България!!!", заявява Пасев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).