Доброволци изчистиха района под Аспаруховия мост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:20 / 22.05.2023
844
Вместо да отидат на плаж или на пикник, тази неделя доброволци изчистиха района под Аспаруховия мост, научи репортер на Varna24.bg.

Хората, които милеят за чистотата на красивата ни страна, са се събрали случайно, водени от грижата за природата и заобикалящия ни свят. От повече от 3 години търсят места с боклук, които фирмите за почистване няма да посетят.

Чистили са на много различни места - най-често с Морска градина, но са били на Аладжа манастир (по екопътеките зад манастира), над Картинг пистата, на падналия ресторант на Галата. Посещава ли са и село Аспарухово (по познато във Варна със старото му име Ченге), където са правили уборка до мостовете край язовира.

Вчерашното място било открито случайно. На него попаднала доброволката Ива Панайотова, която разхождала кучето си. На такива места с много боклук казваме, че сме намерили съкровище, сподели тя.

Доброволците се надяват повече хора да се запалят по тяхната идея. Надяват се и повече хора да не оставят отпадъци след себе си в природата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).