Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Доц. Антон Тонев, депутат от ПП - Варна: Етажни кръстовища по бул. "Левски" ще отпушат трафика
Автор: Пламена Николова 14:09 / 18.11.2021Коментари (3)5177
© Фейсбук
Кръстовища на няколко етажа може да отпушат трафика по бул. "Левски", коментира за Varna24.bg новоизбраният депутат от варненската листа на "Продължаваме промяната" доц. Антон Тонев.

"По професия съм коремен хирург и както много от новите членове на "Продължаваме промяната“ нямаме политическа закваска, нито политическо минало и сега тепърва започваме това ново за нас приключение, но сме заредени с много сериозна енергия. Нашата основна цел е да променим условията, които дълго време са създавали в България усещането за апатия. Признаците на тази апатия се усетиха чрез ниската избирателна активност, което е ясен сигнал, че нещо не се случва както трябва.

Тъй като обаче съм избран от многомандатен избирателен район – Варна ще насоча усилията си към решаването на важни регионални въпроси, които бяха поставени на дневен ред от избирателите. 

Борим се за реализацията на много инфраструктурни проекти в България.

Една от наболелите теми за Варна е Аспаруховия мост и всички ние знаем, какво се случва когато на моста се случи пътен инцидент или се извършва планов ремонт – огромни задръствания. Това е и един от приоритетите ни.

Освен това, през годините се изговори много по темата за АМ "Хемус“, но рядко се споменаваше друг  важен обект, а именно АМ "Черно море“. Това е друга наша цел – да подобрим условията на придвижване по този път, който през летните месеци се натоварва до максимум. Случва се разстоянието от Варна до Бургас, което е малко над 100 км. да отнеме на шофьорите 3 или 4 часа, което разбирате, че е кошмарно.

Разбира се, имаме амбицията да работим и за изграждането на втори мост над Варненското езеро, който ще свърже двете магистрали "Черно море“ и "Хемус“ и това задължително трябва да се случи извън Варна. По този начин целият трафик ще се пренасочи извън града.

Наред с това обаче имаме и идеи за някои промени по новоизградения булевард "Васил Левски“, които сме готови да споделим с администрацията на община Варна. На всички ни се налага да се придвижим бързо по него, но в двата края се получават огромни тапи. И се получава, че влизането или излизането от тази градска магистрала е доста трудно. Затова трябва сериозно да се помисли как да се облекчи трафикът в тези точки, за да може пътуването по булеварда да стане наистина ефективно.

Има различни инфраструктурни решения и аз съм участвал в много обсъждания, в рамките на които е коментирано създаването на кръстовища, които да са на няколко етажа. Това според специалистите е оптималния вариант, при който няма да има конфликтни точки между пресичащите се пътища и по този начин ще се изведе трафика от задръстванията, които понякога са огромни", коментира доц. Тонев. 

Той коментира и темата със зелените сертификати и ваксинацията, които предизвикаха противоречиви мнения в обществото.

"Зеленият сертификат е Европейски регламент за пътуване, който бе създаден като теоретичен план в началото на годината и бе изпълнен реално в началото на лятото. Този документ е една от възможните мерки, с които ние се опитваме да налагаме контрол над пандемията от COVID-19. Напълно наясно сме, че няма такова нещо като "хубава мярка“ и на нас ни се налага да избираме между по-голямото и по-малкото зло. При всяко положение обаче, налагането на мерки ни дава възможност да контролираме пандемията. Какво означава да контролираме пандемията?

Вече имаме достатъчно информация, какво точно причинява болестта, как се развива и как се разпространява сред хората. Ваксините вече са достатъчно широко изпробвани и наложени по света, а успоредно с това е събрана много информация относно възможните проблеми, които биха могли да се създадат с масовото ваксиниране. От коалиция "Продължаваме промяната“ сме ЗА ваксинацията и аз самият съм ваксиниран като широко пропагандирам ваксинирането сред моите познати и пациенти, но смятам, че това трябва да става доброволно. Ние сме против задължителното ваксиниране, а  решението за  това трябва да се случва чрез една широка информационна кампания.

Но кампанията от телевизора сякаш изчерпа своите възможности и смятам, че следващия етап за вземането на информиран избор трябва да е сред хората.

Ние трябва да създадем организация, която да е сред хората, което ще се случи чрез провеждане на разговори с обществото, с бизнеса и индустрията. Да можем да влизаме в дебат и всеки да може да изложи своите аргументи.

Има много хора, които имат доводи, които са против ваксинацията и често те са на база нещо чуто, не добре разбрано и нещо, което е хиперболизирано.

Ние трябва да се борим с фалшивите новини, които са сред основните бичове в днешно време. Имаме множество идеи, които искаме да реализираме – говорим за масовата информационна кампания, говорим за личния пример, освен това искаме да поканим и водещи специалисти и администратори от други държави, в които има висок процент на ваксинирани. От тях можем да почерпим опит, с какви проблеми са се сблъскали в началото на кампанията, когато процентите на ваксинация са били по-ниски и как са успели да ги преодолеят. И всичко това да бъде споделено пред обществото.

Трябва да се знае и това, че ваксината за съжаление не успява да спре предаването на заболяването, но дава много сериозна защита срещу тежкото преболедуване и срещу неблагоприятните изходи от преболедуването. Статистиката от болничните заведения показва, че масово тежко болните пациенти не са ваксинирани. Това е един лесносмилаем факт, който след обсъждане може да бъде сведен до всеки един гражданин на Република България и след това да вземе решение по този въпрос", смята Антон Тонев.

Той коментира още, че приема като лична кауза прекия контакт с избирателите.

"Това което предвиждаме е да взимаме решения и да предлагаме предложения. За да се случи това, на нас ни е необходимо устойчиво правителство. След това в това правителство трябва да бъдат разпределени съответните задачи и според ресорите, които нашия екип поеме ще можем да предлагаме и решения спрямо важните теми, които касаят всички нас", допълни новят депутат на "Продължаваме промяната" от Варна.

Повеиче вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.11.2021 г.
0
 
 
Той булевард Васил Левски си е канал Той е булевард в канала затова при силни поройни дъждове тое наводнен до половината Портних усвои едни пари с този булевард
0
 
 
Още при първото запускане на бул."Левски" изпратих писмо до Кметство Варна, че е необходимо да се изградят прескоци на 2 възлови места: 1. На кръстовището на бул."8-ми Приморски Полк" с бул."Левски"; 2. На кръговото между бул."Левски" и бул."Вл.Варненчик", като там слизането на бул."Вл.Варненчик" да става след кръстовището между бул."Вл.Варненчик" и бул."Хр.Смирненски", за да могат тези, които отиват към западна промишлена зона и излизат от Варна да преминават транзитно покрай моловете. За съжаление никой още не е обърнал внимание и не е заговорил за такъв проект. В градовете Кобе и Йокохама видях това още през 1976 г. Там дори пътищата бяха на 3 нива, като на 3-то ниво се движеше електрически влак. Да вземем един Китай - от 2000-та година там се строят пътища на 2 етажа, поради увеличение на трафика. Един такъв двуетажен път е необходим по целият бул."Сливница".
+1
 
 
бля-бля-бля открихме топлата вода. Нали бул.Левски бе излишен - КОГА стана толкова натоварен. Шосето от Виница да е второ ниво - това се говореше ощр през 1990год. когато правиха ненужния и не използваем до днес подлез. Мислим, предлагаме.....почна се с празните приказки
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: