Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Доктор алармира: Стотици може да умрат заради легналите полицаи във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:34 / 15.10.2012Коментари (13)9198
©
Снимка Архив
Стотици пациенти могат да се простят с живота си заради легналите полицаи във Варна. За това алармира чрез писмо д-р Цветан Цветков от интензивното нервно отделение на УМБАЛ "Света Марина". Медикът е категоричен, че съоръженията за ограничаване на скоростта годишно биха могли да предотвратят няколко инцидента с блъснати пешеходци. Заради тях обаче стотици нуждаещи се от спешна помощ ще се инвалидизират или ще загинат заради изкуствено предизвиканите задръствания и "раздрусващите" неудобства при превозването на болните. Д-р Цветков уточнява, че писмото, което изпраща, е лично негово мнение, а не позиция на УМБАЛ "Света Марина" - Варна.

"Никой не е застрахован от нещастни случаи - всеки един от вас може да катастрофира някъде по пътищата, може да паднете от балкон, може да получите миокарден инфаркт и прочие. Естествено, ще бъдете обслужени от екип на "Спешна помощ", но реално закъсненията и евентуалните рискове от фатални последици от това забавяне няма как да бъдат измерени и отразени. И какво става, ако точно в момента, когато линейка подскача, минавайки през лежащ полицай, лекарят в линейката се опитва да направи манипулация и да хване венозен път или дори да реанимира пациент?", пита риторично д-р Цветков.

По думите му след безконтролното поставяне на лежащи полицаи по улиците на Варна, които предизвикват задръствания и "тапи", шофьорите на линейките не могат да достигат навреме до адресите на пациентите, както и да ги докарат до МБАЛ "Св. Марина". Резултатът, по думите на специалиста, вече е статистически видим. В сравнение с януари-април, броят на проведените интравенозни фибринолизи (бел.авт. - разграждане на съсирек чрез ензим) рязко е намалял, въпреки че през лятото мозъчните инсулти са значително по-чести от зимния период, отчита д-р Цветков. Доказано е, че ранното приложение на фибринолизата в линейката намалява смъртността в сравнение с пациенти, на които тази терапия е прилагана в болнични условия.

Източник: в. Народно дело








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.10.2012 г.
0
 
 
Е аиде нека има легнали полицаи ... Ама то 4удо бе през 50 метра на околоврустното ... то това околоврусно ве4е не мойе да се кара по него , то такиваз задруствания няма и на центура....
Aнонимен
на 15.10.2012 г.
0
 
 
Дали общинския съвет и кмета не облагодетелстват вносители на авточасти и паралелно автосервизи със поредното си велико творение,с кратерите по пътищата,липсата на капаци на шахти, но мерки ще се вземат но те просто не живеят във Варна и няма откъде да знаят.
Aнонимен
на 15.10.2012 г.
+1
 
 
Администрацията и общинският съвет на Варна отдавна са инвалидизирани.От такива хора, смислени решения немогат да се очакват. Те могат само да правят далавери и да крадат.
Aнонимен
на 15.10.2012 г.
0
 
 
да попитам колко хора преси4ат през пе6еходни патеки и коллко въоб6те знаят правилника за двийение, не казвам 4е не трябва да има легнали полицаи но 4овек като няма културата да преси4а от там кадето трябва няма как да стане. 6офиорите съ6то нямат култура на каране особено във варна. а с това което направи об6тината изнерви 6офиорите направи о6те по трудно предвийването. да помисли за надлези и подлези които съ6то не се използват от мн хора монетата има две лица стига само критикувате ами вий и от двете страни
Aнонимен
на 15.10.2012 г.
+1
 
 
Ако не шофирахме като животни нямаше да се налага поставяне на легнали полицаи. Сега преминаването на пешеходци е много по - лесно. Преди ме беше страх, че някой ще ми влезе в багажника или ще отнесе човека, докато ме изпреварва в съседната лента.
Aнонимен
на 15.10.2012 г.
0
 
 
Защо не съм чул испански лекар да се оплаква от "легналите полицаи"? Явно българския тарикатлък е дълбоко загнезден в съзнанието на всички. И дори да станеш "доктор" пак избива. Нация от дребни душички - от девет кладенеца вода ще носим, само и само да не ни се счупи рахатлъка.
+1
 
 
Целта на легналите полицаи никога не е била да пазят пресичащите. Покрай така скъпите легнали полицаи има много теч на парички, с които нечии устенца се затварят, като им дадат сами да се уличат в "далаверата". Също както едно време направиха здравната каса, дадоха на всички да бъркат в кацата, и всички си мълчаха щото бяха кой от кой по откраднал...
Aнонимен
на 15.10.2012 г.
0
 
 
Да не говорим за легналите полицаи из кв. Възраждане, поставени на прекрасните надолнища, за които зимата ще е идеално да се намалява скоростта все едно шейна да удари ръчна спирачка, или успехът, с който тези по нагорнището ще въртят гуми на място, за да тръгнат по заледения булевард.
+1
 
 
Така става, когато решенията вземат милиционери, а хора учили и знаещи нямат думата.. БАН са "феодални старчета", труда на лекарите струва по-малко, отколкото на общ работник, за наука няма пари, пък за футбол има - прави се всичко възможно мислещите хора да се разкарат от тази държава ! Планът Ран-Ът действа !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Гергьовден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: