Докторите оцеляват с 16 лева на ден

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:52 / 14.05.2010
1769
Младите доктори от варненската „Бърза помощ", които сега постъпват на работа, ще получават точно 477 лв., научи „Народно дело". На практика те ще оцеляват с 15,90 лв. на ден.

 „Това е равносилно на убийството на цяла здравна система. Как ще си храним децата, как ще си плащаме сметките", тюхкаха се вчера хората с бели престилки, които по традиция са най-ощетени. Сегашната заплата за млад доктор, която е в размер на 530 лв., ще остане в историята, ако министерското решение за орязване на доходите в бюджетната сфера с 10 процента се приеме.

Здравните работници, които ежедневно се борят за нечий човешки живот, се заканили, че ако управляващите ги оставят да мизерстват, ще напуснат „Бърза помощ" и ще си потърсят работа като краставичари в страните от ЕС. Писмо от здравното министерство в тази връзка се получило вчера по факса на „Бърза помощ", съобщиха запознати. Чиновниците искали от директорите да кажат в срок как смятат да допринесат за запълването на дупките в бюджета.

Да съкратят персонала с 10 на сто или да орежат възнагражденията, е дилемата, над която в момента ще умуват варненските медици. И понеже не е редно да се закрият филиалите в Бяла, Вълчи дол, Долни чифлик и останалите, то със сигурност ще се стигне до скъсяването на разходите за месечните им заплати.

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна
Най-накрая: Вижте новата Автогара Варна
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).