Докторът от "Св. Анна" и биячът му отново се срещат в съда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:00 / 25.01.2016
600
Поредно заседание по наказателно дело за причиняване на телесна повреда на лекар от Спешния център на болница "Св.Анна" предстои във Варненския Районен съд на 28 януари от 9 часа. 

Подсъдим по делото е 28-годишен пациент на центъра. Обвинението срещу 28-год. Й. Петров е за причиняване на лека телесна повреда на медицински специалист, при и по повод изпълнение на функцията му.

Самият инцидент е от вечерта на 25 май миналата година. Според внесения обвинителен акт, подсъдимият влязъл в спешния ортопедичен кабинет с кръвотечение от порезна рана и поставил наранената си ръка директно върху бюро с медицинска документация. 

Санитарка го накарала да премести ръката си на хирургическата маса за обработка, при което той започнал да се държи арогантно и неучтиво. При огледа на раната от дежурния лекар, пациентът блъснал хирургическата ваничка и със свободната си ръка, ударил с юмрук медика в лицето. Медицинската сестра уведомила за инцидента полицията. Вследствие на удара лекарят получил подкожен травматичен хематом в областта на челюстта.

Пострадалият лекар встъпи като частен обвинител и граждански ищец в процеса и предяви иск за сумата от 4000 лева, като обезщетение за причинените му неимуществени вреди.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).