Дом "Младост" с нов собственик, дават ултиматум на наемателите да напуснат

Автор: Пламена Николова
Коментари (17)
09:48 / 04.06.2021
15931
Варненци се обединяват срещу събарянето на плувния комплекс "Дом Младост“, на мястото на който ще се строи жилищна кооперация, научи Varna24.bg

По информация на медията ни, наематели са били предупредени да напуснат обектите си в двуседмичен срок. Сред тях има и наематели на преотдадени обекти, наети преди месец, за които новите стопани са платили сериозна сума, без да са наясно, че бързо ще загубят инвестицията си.  

Въпреки, че от години инфраструктурата на Дом Младост е в оканяно състояние и се руши, мястото остава предпочитано от варненци заради минералната вода в басейните и локацията си. След пандемичните месеци миналата година басейните бяха отворени със сериозно завишени цени и въпреки това желаещи да ползват базата не липсваха.   

Ето какво гласи коментар на треньорът по футбол Пламен Йорданов във фейсбук : "Намери се "решение" за плувен комплекс "Дом Младост" в гр. Варна.... ще бъде съборен изцяло, за да се направи жилищна кооперация и търговски площи, въпреки трите мола в близост... Честито! На практика единственият вариант за плуване на малки деца, предвид дълбочината на закритото и откритото съоръжение. Занемарено от години и вече завинаги ще е в историята...“

"Приятели, басейн Младост е продаден и на негово място ще се строи жилищна сграда. Това е единственото място, където много малките деца могат да се учат да плуват, провеждат се тренировки и за рехабилитация за деца със специални потребности“, гласи коментар на Славка Динкова.  

Ето какво е отбелязано на официалната страница на Дом Младост:

Дом Младост със своето оборудване и природни дадености е единствен по рода си в България. Той е построен в съзвучие с най-модерните световни тенденции за създаването на градски центрове за активна почивка от типа “leisure center", които притежава всеки голям европейски град.

Концепцията на този тип центрове е: услугите, които традиционно се предлагат в реномирани балнеохотели и курорти да бъдат “доведени" до забързания и стресиран градски жител, всеки ден, без откъсване от дома, на достъпни цени. Именно тази концепция е в основата и на Дом Младост.

Към нея, обаче, има едно уникално допълнение – лековитата термална минерална вода. Истинско богатство, което ни дава право да наречем Дом Младост “Водния дворец на Варна".

Дом Младост е пуснат в експлоатация на 25.05.1986 г. Той е разположен на площ от 9500 кв.м. Самата сграда има площ 2400 кв.м. Водата, която идва от сондаж с дълбочина 1980 м е термална – с температура 47ºС. Лекува заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система, на храносмилателната система, гинекологични заболявания, посттравматични състояния.

За поколения варненци, които вече имат внуци, Дом Младост беше най-модерният център за козметични, здравословни и спортни услуги.  Ето какво гласи друга информация от страницата на комплекса, който в момента е в окаяно състояние: 

"При нас лятото не свършва! Дом Младост предлага над 100 вида услуги. Ето само някои от тях: Три басейна с минерална вода:

1 закрит с обем 250м3

1 открит с обем 500м3 и топла връзка за целогодишна експлоатация

1 открит с обем 700м3.

Сауни – общи и индивидуални

Джакузи (подводен масаж)

Водна аеробика

Солариум

Фитнес зала

Зъболекарски кабинети

Зъботехническа лаборатория

Медико-диагностична лаборатория

Терапия на гръбначния стълб

Масажи - лечебни и релаксиращи

Фризьорство и козметика

Поставяне на обици и пиърсинг

Многофункционални спортни зали – тае-бо, йога, народни танци, кадо

Тук се организира обучение по плуване за деца, както и курсове за подготовка на спасители.

Наши възпитаници работят като спасители по плажовете на Калифорния и Флорида.

Дали новите стопани на имота ще го превърнат в модерно място, предлагащо същите услуги на достъпна цена или действително там ще се появи поредната жилищна сграда с търговдки обекти, тепърва ще се изясни.

Виж коментарите (17)

Още по темата (11):
07.02.2022 В Административен съд – Варна са образувани 5 дела, свързани с Дом
"Младост"
02.02.2022 Протестиращите срещу събарянето на "Дом Младост" се жалваха и в РИОСВ
31.01.2022 Старият "Дом Младост" остава в историята, за да започне възраждането на комплекса
27.01.2022 Защитниците на "Дом Младост" не спират да роптаят срещу новия проект
22.01.2022 Рекордно подаване на вода пред "Дом Младост" днес! Оганизаторите: Не е протест, демонстрация е!
20.01.2022 Арх. Бузев: Ще има обсъждане за Дом "Младост", за да срещнем обществения с инвестиционния интерес
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).