Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дом "Младост" с нов собственик, дават ултиматум на наемателите да напуснат
Автор: Пламена Николова 09:48 / 04.06.2021Коментари (17)15886
Варненци се обединяват срещу събарянето на плувния комплекс "Дом Младост“, на мястото на който ще се строи жилищна кооперация, научи Varna24.bg

По информация на медията ни, наематели са били предупредени да напуснат обектите си в двуседмичен срок. Сред тях има и наематели на преотдадени обекти, наети преди месец, за които новите стопани са платили сериозна сума, без да са наясно, че бързо ще загубят инвестицията си.  

Въпреки, че от години инфраструктурата на Дом Младост е в оканяно състояние и се руши, мястото остава предпочитано от варненци заради минералната вода в басейните и локацията си. След пандемичните месеци миналата година басейните бяха отворени със сериозно завишени цени и въпреки това желаещи да ползват базата не липсваха.   

Ето какво гласи коментар на треньорът по футбол Пламен Йорданов във фейсбук : "Намери се "решение" за плувен комплекс "Дом Младост" в гр. Варна.... ще бъде съборен изцяло, за да се направи жилищна кооперация и търговски площи, въпреки трите мола в близост... Честито! На практика единственият вариант за плуване на малки деца, предвид дълбочината на закритото и откритото съоръжение. Занемарено от години и вече завинаги ще е в историята...“

"Приятели, басейн Младост е продаден и на негово място ще се строи жилищна сграда. Това е единственото място, където много малките деца могат да се учат да плуват, провеждат се тренировки и за рехабилитация за деца със специални потребности“, гласи коментар на Славка Динкова.  

Ето какво е отбелязано на официалната страница на Дом Младост:

Дом Младост със своето оборудване и природни дадености е единствен по рода си в България. Той е построен в съзвучие с най-модерните световни тенденции за създаването на градски центрове за активна почивка от типа “leisure center", които притежава всеки голям европейски град.

Концепцията на този тип центрове е: услугите, които традиционно се предлагат в реномирани балнеохотели и курорти да бъдат “доведени" до забързания и стресиран градски жител, всеки ден, без откъсване от дома, на достъпни цени. Именно тази концепция е в основата и на Дом Младост.

Към нея, обаче, има едно уникално допълнение – лековитата термална минерална вода. Истинско богатство, което ни дава право да наречем Дом Младост “Водния дворец на Варна".

Дом Младост е пуснат в експлоатация на 25.05.1986 г. Той е разположен на площ от 9500 кв.м. Самата сграда има площ 2400 кв.м. Водата, която идва от сондаж с дълбочина 1980 м е термална – с температура 47ºС. Лекува заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система, на храносмилателната система, гинекологични заболявания, посттравматични състояния.

За поколения варненци, които вече имат внуци, Дом Младост беше най-модерният център за козметични, здравословни и спортни услуги.  Ето какво гласи друга информация от страницата на комплекса, който в момента е в окаяно състояние: 

"При нас лятото не свършва! Дом Младост предлага над 100 вида услуги. Ето само някои от тях: Три басейна с минерална вода:

1 закрит с обем 250м3

1 открит с обем 500м3 и топла връзка за целогодишна експлоатация

1 открит с обем 700м3.

Сауни – общи и индивидуални

Джакузи (подводен масаж)

Водна аеробика

Солариум

Фитнес зала

Зъболекарски кабинети

Зъботехническа лаборатория

Медико-диагностична лаборатория

Терапия на гръбначния стълб

Масажи - лечебни и релаксиращи

Фризьорство и козметика

Поставяне на обици и пиърсинг

Многофункционални спортни зали – тае-бо, йога, народни танци, кадо

Тук се организира обучение по плуване за деца, както и курсове за подготовка на спасители.

Наши възпитаници работят като спасители по плажовете на Калифорния и Флорида.

Дали новите стопани на имота ще го превърнат в модерно място, предлагащо същите услуги на достъпна цена или действително там ще се появи поредната жилищна сграда с търговдки обекти, тепърва ще се изясни.



Още по темата: общо новини по темата: 11
07.02.2022 »
02.02.2022 »
31.01.2022 »
27.01.2022 »
22.01.2022 »
20.01.2022 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.10.2021 г.
0
 
 
Рехабилитация ли винаги водата е студена, каква Рехабилитация, бронхит и ужас, който е дошъл не иска да дойде пак тъпотия и тъпи
Aнонимен
на 22.07.2021 г.
0
 
 
Тъпанари абсолютни какво протестирате след като дома е изцяло частна собственост !!!! Спират концесията на вода, ако не искат и на негово място могат и палатков лагер да си направят … тия дето протестират даже не знаят какво ще става с дома … дали ще запазят басейните или ще ги реновират ! Що не протестирахте когато от общинска собственост са го направили частна ?!? За тотално събаряне е , опасен е във всеки един момент чупят се огромни стъкла, гние, руши се пада фасадата, плочките са изключително хлъзгави постоянно падат хора… Тоя който го е взел със сигурност ще остави басейни ама както трябва да са….
Aнонимен
на 25.06.2021 г.
0
 
 
Желая да закупя обекта с цел реставрация!Моля за контакти на собственика.
Aнонимен
на 04.06.2021 г.
0
 
 
Който го е продал на Петя, да си носи политическата отговорност. Дом Младост е частна собственост. Басейн или МОЛ, частната собственост е неприкосновена и свещена. Все едно някой да ви каже, че не можете да си продадете къщата. Бай Тошо като застрояваше Трошево не мрънкахте, щото щяхте да навестите Белене.
Aнонимен
на 04.06.2021 г.
0
 
 
Алчността води до Гибел.Това се Отнася за Строителите който ще Строят.Никой нищо не Взема на Ония Свят само Греховете си Носим.
Aнонимен
на 04.06.2021 г.
0
 
 
Осрах.те целия град.
Aнонимен
на 04.06.2021 г.
0
 
 
Колкото протестирахте за стадион Варна. Мутрите ви свиха сърмите...страхлива пасмина!
Aнонимен
на 04.06.2021 г.
0
 
 
да протестираме. като мълчим ще правят каквото си искат. алчни продажници. не знаят ли, че за оня свят не са нужни пари.
Aнонимен
на 04.06.2021 г.
0
 
 
Боклуци, не се наядохте, посягате на национално богатство. Общината и тя спи, частно било мястото, направете публично частно партньорство, да спасите водата. да строят ама без да изменят начина на трайно ползване. Нямам думи, имам ама няма да ви харесат
Aнонимен
на 04.06.2021 г.
+1
 
 
Продажници. Няма наяждане тази сган!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
49-ото Народно събрание
Специализирани полицейски операции в страната
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: