Държавата помага със 126 млн. за развитието на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
08:32 / 07.08.2017
5868
Бивши и настоящи ученици от
IV ЕГ "Фр. Жолио - Кюри":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Държавата ще помогне със 126 млн. лв. за развитието на Варна. 

Проектите предвиждат нова сграда на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон", ремонт на IV езикова гимназия "Фр. Ж. Кюри", разширяване и ремонт на бул. "Левски" - от ул. "Подвис" до ул. "Девня", изграждане на продължение на бул. "Сливница" - в участъка между бул. "Янош Хуняди" и бул. "Атанас Москов", и качване към АМ "Хемус". 

При необходимост ще бъде осигурен безлихвен кредит за новата сграда на библиотеката. Това стана ясно по време на работна среща между премиера Бойко Борисов, вицепремиера Валери Симеонов, министрите на транспорта и на финансите - Ивайло Московски и Владислав Горанов, с кмета на Варна Иван Портних

Източници на финансиране - държаен бюджет, общински бюджет, Европейска инвестиционна банка. В началото на разговорите кметът направи презентация на проектите, които ще бъдат реализирани в морската столица, като подчерта, че стратегическите приоритети за града са развита икономика, създаване на модерна градска среда, превръщане на Варна в дестинация за 4 сезона и в град на знанието.

Правителството ще подпомогне за разрешаване на инфраструктурните проблеми, които към момента не позволяват на града да се развива, защото Варна заслужава перспектива, категоричен бе премиерът Бойко Борисов.

На разговорите присъстваха и лидерът на КНСБ Пламен Димитров, областният управител Стоян Пасев, председателят на ОбС Тодор Балабанов, народни представители, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, зам.-кметове, кметове на райони, общински съветници, ръководители на университети, училища, културни институции и др.


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).