Държавата спряла обещаните пари за ремонт на ул. "Кольо Фичето"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:10 / 19.09.2011
2551
Причината да спре ремонтът на ул. "Кольо Фичето", което ескалира напрежението сред местни бизнесмени с обекти в района, е секване на финансирането от страна на държавата. Въпреки че при визитата си във Варна през май премиерът Бойко Борисов обеща всичките необходими средства за рехабилитирането на трасето в размер на 5,2 млн. лв. да се отпуснат от бюджета, сега се оказва, че има затруднения с това. Именно заради липса на плащания изпълнителят "Инжстройинженеринг" спрял работа за около 20 дни. Преди това обаче цялата и без това доста надупчена улица била разкопана, за да се подмени ВиК систeмата. След като парите свършили, изпълнителят прекратил работа.

Макар и доста витиевато, за проблема призна и кметът Кирил Йорданов. Той обаче каза, че след като от фирмата подали сигнал, че няма пари, от администрацията отправили запитване към Министерството на финансите и всичко било изгладено.

Според председателя на общинския съвет Николай Апостолов подобни забавяния са напълно в реда на нещата. Дянков плащал само за свършена работа, аргументира се той и обясни, че едва след като даден етап от ремонта се завърши, той може да се фактурира и да се искат пари за него.

От май обаче "Инжстрой" са получили само 1 млн. лв., и то под формата на аванс. Така и не стана ясно колко пари са се чакали от Министерството на финансите, заради които е бил спрян ремонтът. Йорданов увери, че сега всичко е наред и поиска от недоволните бизнесмени след протестното писмо да пратят и благодарствено. По думите му ремонтът на улицата трябва да приключи до 15 декември.

В момента се работи по подмяна и изграждане на подземните комуникации, уточни изпълнителният директор на "Инжстрой" Васил Коналиев. Той добави, че е сменен водопровод от едната страна на улицата, като същото трябва да се направи и от другата. В момента се работи по втория етап от битовата и дъждовна канализация, каза Коналиев. Паралелно с това ще се прекарат и тръби за газификация. Едва тогава цялото трасе от 1,5 км ще може да бъде асфалтирано.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
15.09.2011 Пак ще разширяват Околовръстното
08.01.2010 Борислав Гуцанов: Варна се нуждае от единство между институциите
06.01.2010 Тръгва разширението на Околовръстното
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).