Държавна опера раздаде наградите "Феникс 2015"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:40 / 24.12.2015
1018
Наградите на ТМПЦ - Държавна опера Варна ФЕНИКС 2015 станаха известни на заключителния спектакъл от XVI Коледен музикален фестивал "Лешникотрошачката" на 23 декември. На кратка тържествена церемония г-жа Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна, връчи пред публиката отличията, с които се удостояват за втора поредна година творци, журналисти и партньори с принос към творческата дейност на културната институция. Автор на проекта с кристалната статуетка, изобразяваща криле, е младият варненски архитект Христо Топчиев.

Своя кристален ФЕНИКС 2015 получи най-напред Росица Кавалджиева - водеща на предаването за опера, оперета, мюзикъл и балет "Каста Дива" на БНР, програма "Хоризонт". Наградата се дава за журналистически рефлекс и висок професионализъм при отразяване на фестивалите, премиерите, гастролите и цялостната творческа продукция на Държавна опера Варна.

Още една награда ФЕНИКС 2015 отива в БНР, програма "Хоризонт". За партньорство и медийна подкрепа при отразяване на творческите събития в Държавна опера Варна се отличава екипът на предаването "Вива ла Музика", начело с водещите Румяна Карадимчева и Владо Джамбазов.

Първият ФЕНИКС за варненски журналист стана притежание на Кирил Аспарухов от ТВ "Черно море" за неговия висок професионализъм, иновативност и последователност при отразяване на Опера в Летния
театър, Великденския музикален фестивал, Коледния музикален фестивал и цялостната творческа продукция на Държавна опера Варна.

Екатерина Чешмеджиева получи кристалната статуетка за високи творчески постижения като примабалерина и за цялостен принос като дългогодишен художествен ръководител на балетната трупа при Държавна опера Варна.

С награда ФЕНИКС 2015 за високи художествени постижения като дългогодишен артист-хорист при Държавна опера Варна и за цялостен принос към творческата дейност на институцията бе удостоена Светла Димитрова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).