Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура“ чества годишнина от създаването си

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:25 / 29.12.2020
1475
Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура“ отбелязва 15 години от създаването си, съобщиха от пресслужбата на институцията. Ето и подробности:

"Казват, че по Коледа мечтите се сбъдват. И най-вече големите мечти. Преди 15 години една смела мечта си проправя път и се превръща в реалност. Реалност с обещаващо бъдеще, защото стъпва на здрави основи и обединява хора, които не се страхуват да си поставят високи цели и да мислят извън рамките.

Така се ражда Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ). Като правоприемник на Национална компания "Пристанища“ и на част от Изпълнителна агенция "Пристанищна администрация“. След официалната съдебна регистрация на 29 декември 2005 г. ДППИ започва да управлява цялата територия (публична държавна собственост) и всички дълготрайни материални активи на българските пристанища. Редица дейности, свързани с изграждане и поддържане на пристанищни акватории, кейови стени, вълноломи, канали и т.н., се завъртат с шеметен устрем, който става все по-широкообхватен с времето.  

Минават Коледа след Коледа, мечтите стават още по-големи и вече стигат отвъд пределите на инфраструктурата. Защото развитието на пристанищата не се изчерпва с развитието на пристанищната инфраструктура. Така, съвсем естествено, компанията насочва поглед към корабоплаването. ДППИ изгражда и започва да оперира едни от най-модерните системи за управление на трафика и по море, и по река. Така България се превръща в една от водещите европейски държави по дигитализация на пристанищните услуги и ръководство на корабния трафик.

Казват, че по Коледа мечтите се сбъдват. И най-вече големите мечти. 15 години по-късно екипът на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура“ – управителният орган на българските пристанища, разпръснат в София, Варна, Бургас, Лом и Русе, но обединен от една обща мисия, продължава да мечтае. И да достига мечтите си и по море, и по река. Защото умее да ги превръща в ясни цели, които да следва устремено, дори когато вятърът не е попътен, а насрещен, и водата под кила не е седем фута. И успява да бъде винаги с няколко цели напред".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).