Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
Ѕизнес
 риминални
»нституции
ƒруги
„итателски
ƒъждовното време стресна туристите, отмен€т резервации за почивка във ¬арна
јвтор: ѕламена Ќиколова 13:08 / 25.07.2018 оментари (5)6747
© Varna24.bg
“уристи отмен€т резервациите си за почивка във ¬арна заради прогнозите за дъждовното време. “ова сподели за Varna24.bg ѕавлин  осев, председател на јсоциаци€та на хотелиерите и ресторантьорите във ¬арна.

"—езонът върви добре, туристите не само ги посрещаме, но и изпращаме позитивно. ¬ажно е да си тръгнат доволни, защото ще разкажат за това на свои близки и при€тели и ще се върнат отново. Ќие тр€бва да мислим и работим дългосрочно, защото само един сезон не е достатъчен. ѕървата част на сезона беше по-слаба от миналогодишната. Ќие го отдаваме най-вече на дъждовни€ период. ѕо телевизи€та†ни доста се акцентира върху лошото време, което се отраз€ва на решението на туристите и те отмен€т резервациите си. »ма туристи, които анулират резервациите, дори да плащат неустойки. —ветовното първенство по футбол беше втората причина за по-слаби€ сезон. ¬ъпреки това хотелите са пълни и туристите са доволни. »ма обекти, които се хвал€т с добри печалби, други сподел€т, че са на минус спр€мо миналата година. Ћично моето мнение е, че ще запазим нивата от миналата година", каза ѕавлин  осев.

¬ъв ¬арна предсто€т интересни събити€ като ¬арна ћега рок и партито на ћ“¬. —поред  осев именно такива мегапроекти съжив€ват града и дават повод на туристите да идват не само на море, а и заради тези събити€.

"«а да разширим сезона обаче е хубаво такива меропри€ти€ да не са в сърцето на л€тото през август, а да бъдат по перифери€та, за да подсилим това усещане за разшир€ване на сезона. ƒостатъчно е натоварен август откъм туристи и такива мегапроекти пренасищат ¬арна с гости. ¬ъзниква проблемът, че н€ма достатъчно места за настан€ване.У, каза още ѕавлин  осев.

ѕо този повод той сподели, че се заражда нов проблем за бранша това†л€то и той е провокиран от сиви€ сектор и предлагането на частни квартири.

Уѕреотдават се апартаменти и къщи за гости. ѕо мо€ информаци€ това са нови 700 апартамента. √ол€ма част от тези обекти са незаконни, трудно подлежат на проверки. —игнализирал съм в ќбщината, за да може всички институции да вземат необходимите мерки. †“ези 700 апартамента са равни на десет нови хотела. “ова дава отражение на клиентопотока и пазарни€ д€л, свързан с туристите.У, каза  осев.

Ѕолна остава темата с намирането на качествени кадри в туризма.

"Ўегуваме се, че още не сме ударили дъното. »ма обекти, които казват, че н€мат проблеми с кадрите. ћного е важен мениджмънта в даден обект. ¬ажно е кога си търсиш хора, много е важно да си добре балансиран спр€мо заплатите, които даваш...¬сеизвестно е, че в туризма са ниски заплатите. ƒобре е обаче да се знае, че служителите не работ€т само и единствено за пари. “€х ги интересува социални€т пакет, на какви пари ще бъдат осигур€вани, как ще е регламентирана почивката им, ще имат ли отпуск или не. ¬ажно е работодател€т да има подход, да бъде коректен.У, коментира ѕавлин  осев.

¬ажен фактор за успешен туризъм във ¬рана е и инфраструктурата. ѕречат или помагат ремонтите в града?

"–емонтите във ¬арна в дългосрочен аспект помагат. —лед като приключат проектите, ¬арна ще има доста зрелищни кръстовища, които ще бъдат като атракци€ за туристите. √радинките, цвет€та, тротоарите и другите инфраструктурни подобрени€ прав€т добро впечатление на гостите. “ази година имаме доста французи. “уристите се впечатл€ват от центъра на ¬арна, колко е добре уреден, колко е красив. „исто технически ремонтите дават н€какво отражение за този сезон, но когато об€сним на летовниците какво се прави и какво ще се случи, те про€в€ват разбиране и не са разочаровани от товаУ, допълни ѕавлин  осев.

ѕовече вижте във видеото!

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.07.2018 г.
0
 
 
ѕо добре - ще се отърват от тези апаши и пладнешки разбойници -да отиват в √ърци€ или в “урци€ - и да се чувстват като бели хора - за по - малко от половината пари които щ€ха да ги оскуб€т тук - пък да не говорим за обслужването-отидат ли - тук н€ма да стъп€т повече . - а нашите да з€пат.
Aнонимен
на 25.07.2018 г.
+1
 
 
“ози май говори за н€каква утопична ¬арна,а не за тази с тротоарите на хармоника и улиците-реки при всеки дъжд.ј за ли липсата на качествен персонал са виновни най-вече работодателите-не може да си алчен и некоректен ,а да изискваш ло€лност и отдаденост-беше едно време,когато хората работеха през сезона и б€ха осигурени и през зимата,сега за 3 месеца си съсипваш здравето,а дали ще получиш заплата,и д€волът не знае!
Aнонимен
на 25.07.2018 г.
+1
 
 
"¬сеизвестно е, че в туризма са ниски заплатите. ƒобре е обаче да се знае, че служителите не работ€т само и единствено за пари. “€х ги интересува социални€т пакет, на какви пари ще бъдат осигур€вани, как ще е регламентирана почивката им, ще имат ли отпуск или не." Ќагъл и циничен чичко, който си въобраз€ва, че хората патки пасат. Ќе стига, че в туризма повечето е сезонна заетост, ами и за отпуски говори...а заплатите са не само мизерни, ами и несигурни (на кра€ на сезона доста хора пищ€т за неполучени пари).
+1
 
 
ƒа отидат в Ѕургас, там има море и на плажа, и в града ;)
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёни 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
ѕърва лига, сезон 2019/2020
”чение на Ќј“ќ край ѕловдив
–емонт на бул. "Ћевски" за 75 млн. лв. слага край на проблема с трафик
Ќационален отбор на Ѕългари€ по волейбол
ƒве жени загинаха при ужас€ваща катастрофа край ¬арна!
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: