Дъждът във Варна наводни мазета и магазини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:52 / 30.10.2012
1068
Дъждът наводни мазета и магазини на ул. "Ана Феликсова" 1 А, алармираха читатели. При всеки по-силен валеж уличната канализация в тази част на кв. "Възраждане" започва да прелива, съобщиха потърпевши.

Те твърдят, че поради малкия си дебит шахтите не успяват да поемат количествата вода, която се излива, и това отприщва наводненията. За да предотвратят щетите, хората потърсили помощта на ВиК. Екип на водното дружество се отзовал на място, но гражданите недоволстват, че редовно се налага отводняване.

Дъждовните води от ул. "Ана Феликсова" се отичат към ул. "Иван Серов", където тръбите са с по-малък диаметър. На практика в този район уличната канализация е с по-голяма пропускливост в по-високата си част и с по-малка
- в долната, коментира зам.-шефът на ВиК инж. Христо Иванов. Според него решението на проблема е в правомощията на общината, а не на водното дружество.
Това обаче далеч не е единственият адрес, където се е наложилo отводняване.

След лятната суша есента донесе обилни валежи в цялата страна. Екипи на ВиК - Варна, са реагирали на няколко сигнала за наводнени приземни етажи на жилищни сгради в различни части на града.

Без почивка е преминал вчерашният ден и за фирмата, която поддържа дъждоотводната канализация в морската столица. Оттам уточниха, че причина за големите локви по улиците е преди всичко листопадът. Окапалите есенни листа запушили шахтите край Летния театър, по бул. "Цар Освободител", по
ул. "Девня", до БМФ. Наводнени са били и няколко подлеза, в това число до "Елпром". Екип на фирмата се отзовал да отводнява и в района на АГ болницата, където от години съществува проблем с отичането на дъждовната вода.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
06.02.2021 9 г. след потопа в село Бисер: Жертвите са забравени, местните-скарани, виновни-няма
02.11.2012 Голяма локва на основен булевард във Варна затруднява движението
30.10.2012 Басейнова дирекция: Язовирите и реките във Варненско не преливат
30.10.2012 Дърво падна върху автомобил в центъра на Варна
30.10.2012 Огромни локви и паднали дървета след силния дъжд
29.10.2012 Валежите във варненско достигнаха 43 литра на кв.м
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).